Ajuntament de Sant Josep de Sa Talaia
CAT | CAS
SANTJOSEP.ORG
Web Oficial de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia

Agenda

« Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

50 anys de cinema a Eivissa. Mostra gràfica 1949-1999. Col·lecció Enrique Villalonga

9 febrer, 2017 - 17 març, 2017

Inauguració: dia 9 de febrer a les 19.00 h.

Exposició: del 9 de febrer al 17 de març
Horari: de dijous a dissabte de 8.00 a 21.00 h.
Diumenge d’11.00 a 13.00 h.

Eivissa, a partir dels anys cinquanta del segle XX, inspirà un gran nombre de personalitats del món del cinema. El seu paisatge es convertí en plató de nombroses pel·lícules que recorregueren el món i que són pràcticament desconegudes per al públic eivissenc.

Aquesta mostra vol oferir una perspectiva generalitzada del cinema filmat a Eivissa durant la segona meitat del segle XX. Està organitzada a partir del material gràfic utilitzat per promocionar els llargmetratges rodats a Eivissa, que forma part de la col·lecció del cineasta i investigador eivissenc Enrique Villalonga,

La mostra està dividida en sis espais culturals: Sala Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa, el Far de ses Coves Blanques a Sant Antoni de Portmany, el Centre Cultural de Jesús, la Sala d’Exposicions Can Curt a Sant Agustí des Vedrà i l’antic Ajuntament de Sant Joan de Labritja. A cada un, s’hi exposa material relacionat amb el municipi, mentre que a Sa Nostra Sala es presenta una visió cronològica de tota l’illa.

A Can Curt, el recorregut s’inicia amb la pel·lícula inspirada en James Bond, 3S3 agente especial, dirigida per Sergio Sollima i filmada a Eivissa el 1965. El 1968, Barbet Schroeder realitzà More, creant una icona cultural del moviment hippie. A la dècada dels vuitanta trobam, la producció alemanya Die schönen Wilden von Ibiza, el 1980, de Sigi Rothemund. Els llargmetratges rodats paral·lement el 1981, Ibiza al desnudo i Las calientes suecas de Ibiza ambdues de Gérard Loubeau. El 1982 es filmà la pel·lícula protagonitzada per Helmut Berger i dirigida per Tana Kaleya Mujeres. El 1983 la comèdia de Franz Marischka Sunshine Reggae auf Ibiza. El 1986 l’exitós film eròtic L’escot d’Antoni Verdager i Escuadrón de José Antonio de la Loma. I el 1989 la delicada producció La fille de quinze ans, dirigida per Jacques Doillon, on l’illa des Vedrà té un gran protagonisme.

Les pel·lícules que conformen l’exposició de Can Curt no són les úniques que configuren el panorama cinematogràfic eivissenc. Aquesta exposició és la primera que se centra en el cinema que es rodà a Eivissa i que es presenta simultàniament a tots els municipis de l’illa, per la qual cosa es recomana visitar els altres cinc espais que més amunt es ressenyen per tenir una visió més completa del tema.

Detalls

Inici:
9 febrer, 2017
Final:
17 març, 2017
Categoríes d'esdeveniments:
,

Recinte

Can Curt