Ajuntament de Sant Josep de Sa Talaia
CAT | CAS
SANTJOSEP.ORG
Web Oficial de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia

Agenda

« Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

Jornades de Memòria Històrica. Homenatge a Basilio Martín Patino

22 abril, 2017 @ 20:00

20.00 h Conferència – col·loqui: “El cine de Posguerra. Basilio Martin Patino”, amb la participació de Javier Tolentino (crític de cine, “El séptimo vicio”, RNE3) i Emilio Gutiérrez Caba (actor).

Projecció de Nueve cartas a Berta (Basilio M. Patino)

Nueve cartas a Berta. 1966. 92 min. España.
Director/ Guió: Basilio Martín Patino. Fotografia: Luis Enrique Torán
Música: Carmelo Bernaola, Gerardo Gombau. Fotografia: Luis Enrique Torán (B&W)
Repartiment: Emilio Gutiérrez Caba, Elsa Baeza, Montserrat Blanch, Mary Carrillo, Antonio Casas, José María Casaux, Manuel Domínguez Luna, María Elena Flores, Rosa Fúster
Sinopsi:
Anys cinquanta. Lorenzo és un estudiant salmantí que acaba de passar un estiu a Anglaterra, a on ha descobert altres formes de vida i altres horitzons, a més de conèixer a Berta, filla d’un exiliat, per la que es sent atret. A la seva tornada, l’ambient tradicional de la seva família, amics i núvia li resulten agobiants. S’aguditzen les seves inquietuts en cartes dirigides a aquella Berta que va quedar a l’estranger.
Premi
1966: Festival de Sant Sebastià: Concha de Plata a la millor òpera prima

Basilio Martín Patino (Lumbrales, Salamanca, 29 d’octubre de 1930) és un director de cine espanyol, especialment reconegut per la pel·lícula Nueve cartas a Berta (primera pel·lícula de Basilio Martín Patino, de 1965) i per tres dels seus documentals , Canciones para después de una guerra (1971), Queridísimos verdugos (1973) i Caudillo (1974). També realitzà “Libre te quiero” una visió molt personal del 15-M.

Detalls

Data:
22 abril, 2017 20:00
Categoríes d'esdeveniments:
, ,

Recinte

Can Jeroni