Ajuntament de Sant Josep de Sa Talaia
CAT | CAS
SANTJOSEP.ORG
Web Oficial de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia

Agenda

I Mostra de Blues i Músiques d’Arrels Negres

14 setembre, 2018

· 17.00 hores (Can Jordi Blues Station): Blues DJ
· 18.30 hores (Can Jaume Beach Bar): The Grovy Brothers
· 21.00 hores (Centre de Cultura Can Jeroni): Concert de Chino Swingslide i Víctor Puertas. Seguidament Masterclass de guitarra slide i fingerpicking “Secretos en Open G” a càrrec de Chino Swingslide.
· 21.30 hores (Can Rock): DJ Rock & Blues

‘I Mostra de Blues i Músiques d’Arrels Negres’ a Sant Josep aquest cap de setmana, amb tres dies de concerts a Can Jeroni i els bars del poble

Sant Josep, 10 de setembre de 2018. Si hi ha un gènere musical vinculat a Sant Josep de sa Talaia, aquest és el blues. Grans bluesmen establerts en el municipi, com l’absent Dave Jeffs, han contagiat els ritmes i la malenconia del blues a generacions de veïns i  veïnes, que en paral·lel han vist sorgir a grups com Cas Vicari Blues Band, que ja formen part de la història cultural i artística del poble. Aquesta és la raó que l’Ajuntament de Sant Josep, a través del Centre de Cultura Can Jeroni i amb la col·laboració de diferents bars i restaurants del municipi, celebri la ‘I Mostra de Blues i Músiques d’Arrels Negres’ que s’organitza a Eivissa. El certamen tindrà lloc el proper cap de setmana, des del divendres 14 de setembre al diumenge 16.

La mostra comptarà amb la presència d’importants bluesmen arribats de fora de la illa especialment per a l’ocasió, com l’argentí establert a Barcelona Chino Swingslide, que oferirà una masterclass de guitarra amb slide i un concert al costat del pianista i harmonista Víctor Puertas, o el grup mallorquí Los peligrosos Gentlemen. A més, actuaran grups locals com The Station Hollers, Bluesmafia i es Saligardos i molts altres.

“La celebració de la I Mostra de Blues era un compromís que havíem adquirit en el passat i al que ara responem encantats, perquè aquest gènere musical està fortament lligat a la cultura del municipi. L’objectiu és celebrar una festa amb epicentre a Can Jeroni i múltiples activitats paral·leles a bars i restaurants del poble, perquè durant aquests tres dies visquem el blues amb una intensitat mai vista fins ara a Eivissa. El públic gaudirà de concerts oferts per prestigiosos músics de fora que es compaginaran amb actuacions dels millors grups locals a diferents escenaris del poble i el seu entorn. Esperem que molta gent acudeixi a gaudir de la festa perquè volem que sigui el principi d’un esdeveniment amb continuïtat durant molts anys”, ha explicat la regidora de Turisme, Cultura, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Sant Josep, Helena Benlloch.

Per altra banda, Miquel Prats ‘Botja’, promotor musical i líder del grup Bluesmafia i es Saligardos, ha subratllat la importància que “Sant Josep es converteixi durant tres dies en l’epicentre del blues. Des dels temps de Dave Jeffs i Cas Vicari Blues Band, Sant Josep és un poble de blues. Tan sols s’ha de repassar els cartells de les festes dels últims trenta anys per adonar-nos de la importància que ha tingut aquest estil en la història musical del poble. Amb aquesta mostra anem a viure el que hem gaudit durant tots aquests anys, concentrant-ho en tres jornades de concerts que destaquen per la qualitat dels artistes”, ha comentat.

Actuacions a Can Jeroni

Divendres, 14 de setembre (21.00 hores): Chino Swingslide y Víctor Puertas

La primera cita a Can Jeroni de la mostra tindrà com a protagonista al bluesman argentí establert a Barcelona Chino Swingslide, un autèntic mestre de la guitarra slide. Oferirà un concert al costat del famós armonista de blues Víctor Puertas, establert també a Barcelona i considerat un dels millors especialistes a nivell internacional. Encara que tots dos compten amb formacions pròpies, han compartit escenari en innombrables ocasions. A continuació oferirà la masterclass de guitarra slide i fingerpicking “Secretos en Open G”.

Dissabte, 15 de setembre (21.00 hores): Los peligrosos Gentlemen

Fantàstica banda de blues mallorquina composta per Ignasi Simó (veu i harmònica), Balta Bordoy (guitarra), Pablo di Salvo (baix) i Pep Lluís García (bateria). Interpreten ritmes de tradició afroamericana, que s’inspiren en històrics com Little Walter, Otis Rush, Ray Charles, Johnny ‘Guitar’ Watson, Snooks Eaglin o James Harman (prenen el nom del seu disc Those Dangerous Gentlemen).

Actuacions a la plaça de l’esglèsia

Diumenge, 16 de setembre (12.00 hores): “Vermut de blues”

A l’hora del vermut, la plaça de l’Església tornarà a omplir-se de blues amb l’actuació de dues de les bandes eivissenques més representatives del gènere: The Station Hollers i Bluesmafia i es Saligardos. Aquest concert durarà fins a la tarda.

Actuacions a bars i restaurants de Sant Josep

En paral·lel als concerts que tindran lloc a Can Jeroni i a la Plaça de l’Església, es desenvoluparà un ampli programa d’actuacions de bandes de blues a bars i restaurants de Sant Josep i el seu entorn com Can Jordi Blues Station, Racó Verd, Can Domingo, Can Bernat Vinya, Can Jaume Beach Bar, Can Limo, Can Rock i Can Berri.

Detalls

Data:
14 setembre, 2018
Esdeveniment Categories:
, ,

Recinte

Sant Josep