Ajuntament de Sant Josep de Sa Talaia
CAT | CAS
SANTJOSEP.ORG
Web Oficial de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia

Agenda

Presentació del Diccionari Multilingüe d’Eivissa i Formentera

21 setembre, 2016 @ 0:00

Presentació del Diccionari Multilingüe d’Eivissa i Formentera del professor, lingüista i escriptor Miquel P. Pesce Vich. Un tresor per la nostra llengua.

La sala d’actes de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia acollirà el dimecres 21 de setembre a les 12.00h hores la presentació en roda de premsa del volum, que comptarà amb la intervenció de la regidora de cultura, Helena Benlloch Bottini, i del fill de l’escriptor, Antoni Pesce.

26 anys va dedicar l’infatigable professor, lingüista i escriptor Miquel P. Pesce Vich (mort a l’edat de 67 anys al setembre de 2009 a Eivissa), a la documentació i recopilació de termes en castellà, alemany, angles i francès, a més de les seves equivalències en català antic d’Eivissa, que compten amb la seua versió en català normatiu i que conformen el seu “Super diccionari” Multilingüe d’Eivissa i Formentera en quatre idiomes, editat aquest any 2016 amb el recolzament de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sant Josep.

Algerià de naixement, fill d’eivissenca, Miquel P. Pesce Vich va dedicar-se a l’ensenyament d’idiomes i va impartir classes particulars a Sant Antoni de Portmany durant la seua llarga trajectòria professional, tancada el 2001. Visqué al municipi de Sant Josep, en concret a Cala de Bou (Sant Agustí), a on va completar la seva obra que inclou més de 12.000 entrades (entre paraules i expressions gramaticals).

Investigador perseverant, Pesce Vich va ser col·laborador assidu de La Prensa de Ibiza i Diario de Ibiza, així com del Butlletí de la Casa d’Eivissa i Formentera a Catalunya. A més, va publicar dos llibres, Diccionari biogràfic de les Pitiüses (1986) i Paraules de les Pitiüses quasi oblidades (1986), de notable interès com a eines de consulta per a estudiants i investigadors.

En el cas del diccionari, la publicació està adreçada a tots els públics, encara que pot constituir una molt bona eina per a l’ensenyament. Segons paraules del mateix autor “Penso que pot ser d’utilitat tant pels eivissencs com pels estrangers establerts a les Pitiüses”.

La presentació del Diccionari Multilingüe de Miquel P. Pesce Vich tendrà lloc a la sala d’actes del Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, el 21 de setembre a les 12.00h. Dos dies després, Pesce presentarà el llibre als seus vesins. Serà a la Biblioteca de Cala de Bou, el divendres 23 a les 18.30h.

Detalls

Data:
21 setembre, 2016
Hora:
0:00
Esdeveniment Categories:
,