Noticias

Activitats amb motiu del Dia de la Dona

7 març, 2017

Pòster Dia de la Dona

L’Ajuntament de Sant Josep ha programat tot un seguit d’activitats durant aquesta setmana per celebrar el Dia Internacional de la Dona.  Enguany, el Consistori vol fer un homenatge a les dones eivissenques i reivindicar el seu paper en la història més recent de l’illa. Així, aquest dimecres 8 de març s’estrenarà al centre Cultural de can Jeroni el documental “Dones d’avui i de sempre”.  Es tracta d’un vídeo editat per la Regidoria de Benestar Social i d’Igualtat i que ha comptat amb la participació de diverses dones del municipi: una pescadora, una senyora que fa formatge artesanalment i dues de les últimes dones de Sant Josep que encara vesteixen la tradicional roba de pagesa.   L’objectiu és descobrir el relat d’unes dones que ens recorden el passat i que, amb el seu treball i exemple, sembren la llavor del futur.

La projecció del vídeo es farà a les 20.00 hores a Can Jeroni. A continuació, a les 20.30 hores, Encarna de las Heras explicarà contes per a persones adultes, unes històries plenes de dones fortes i valentes, lliures i independents, mares, esposes, amants, filles, guerreres…En definitiva, tot tipus de dones.

També el mateix 8 de març, a les 19.30 hores, el local de l’Associació de Vesins de Cala de Bou acollirà la Festa de les Dones, organitzada per l’Associació de Dones del Barri.

El divendres 10 de març, a les 20.30 hores s’ha programat a Can Jeroni l’emissió de la “Suffragete”, una pel·lícula britànica estrenada el 2015 dirigida per Sarah Gavron i amb guió d’Abi Morgan. La pel·lícula se centra en les primeres participants en el moviment britànic en favor del sufragi femení de finals del segle XIX i principis del segle XX.  Està protagonitzada per Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Ben Whishaw i Meryl Streep. És la primera pel·lícula en la història que es roda al Parlament del Regne Unit, amb el permís dels seus membres.

Finalment, el diumenge 12 de març a les 20.30 hores, també a Can Jeroni, es farà l’espectacle de dansa “Las Muchas”, a càrrec de la companyia mallorquina Mariantònia Oliver, amb la participació de dones de Sant Josep.