Noticias

Aquest dissabte, 18 de març a les 12h, es presentarà a l’Associació de Vesins de Sant Agustí des Vedrà, el llibre “Pep Xico Bet (1876-1937) Vida i Cançons.

17 març, 2017

Explorar 2

El centre social de l’Associació Vesins de Sant Agustí acollirà aquest dissabte la presentació  d’un llibre molt especial. Es tracta d’una biografia i  a l’hora un cançoner, però  també un tros de la historia del  poble de Sant Agustí.

Aquest llibre, escrit  conjuntament per Isidor Marí  i  Pep  Ribas Hereva, i  que ha comptat amb la col·laboració de la regidoria de Cultura, s’ha gestat amb la voluntat de recuperar una part de la memòria col·lectiva del  poble de Sant Agustí.  La idea d’aquest recull va partir de l’Associació de Vesins de Sant Agustí des Vedrà  i amb un clar objectiu, mantenir viva la memòria del  poble i  deixar constància  de la vida dels  agustiners i  agustineres   de la primera meitat del  segle XX.

La figura den Pep Xico Bet, el  seu entorn, els seus viatges i el  moment social  que viví, ha permès que avui en dia puguem  gaudir d’aquest recull de cançons, lletres, algunes d’elles recollides per Isidor Macabich,  d’altres inclús, es trobaren a arxius conservats a l’abadia de Montserrat.  El  Nadal  de 2015 el  Grup Folklòric Sa Colla des Vedrà li  va retre un homenatge i  el  febrer de 2016 s’organitzaren unes jornades dedicades a la seva persona.

L’Ajuntament de Sant Josep, l’Associació de Vesins de Sant Agustí  i  l’AF Sa Colla des Vedrà, es complauen a convidar-vos a assistir a la presentació  d’aquest document històric.