Noticias

Comença la segona fase de les obres de renovació de la xarxa d’aigües a Cala de Bou, amb una inversió de més de 600.000 euros

15 febrer, 2017

Aquesta setmana s’ha iniciat la segona fase de les obres de substitució de la xarxa de transport i distribució d’aigua a Cala de Bou. Aquest projecte ha estat adjudicat a STV Gestión SL per 621.415 euros i es tracta d’una de les principals inversions en matèria d’aigua que executarà l’Ajuntament durant aquesta legislatura. L’obra afecta al tram que va de l’avinguda Sant Agustí, des de l’encreuament amb el carrer Jaén, fins al dipòsit municipal de Port d’es Torrent.  Té un període d’execució de 8 mesos i, en principi, si les  avança a bon ritme no seria necessari parar-la en temporada turística perquè només hi haurà afectacions al trànsit durant els primer mesos de treballs.

Cal recordar que l’any passat ja va executar-se la primera fase d’aquesta obra, amb un cost de 377.500 euros, pel que aquest projecte suma una inversió global de més d’1 milió d’euros.

L’objectiu és garantir el subministrament a les cales de la zona oest, que pateixen greus problemes de falta de pressió i d’avaries. Se separarà el sistema de transport del de distribució, per millorar l’eficiència i estalviar aigua.

Actualment existeix una canonada de fibrociment que transcorre per l’avinguda Sant Agustí i realitza les funcions de transport i distribució d’aigua. Aquesta canonada té una antiguitat superior a 40 anys i en tot el seu traçat presenta connexions de ramals, el que es tradueix en una baixa fiabilitat. Qualsevol ruptura pot implicar la interrupció del subministrament a les zones de Cala de Bou, Port des Torrent, Cala Bassa, Platges de Comte, Cala Codolar, Cala Tarida i Cala Molí. En canvi, amb la nova xarxa es minimitzaran aquests problemes perquè, d’una banda, es separa el transport de la distribució i, de l’altra, s’instal·lara un sistema de telecontrol que facilitarà informació en temps reals s’obre els cabals, reduint el temps per a la detecció de fugues i consums anòmals.

L’alcalde, Josep Marí Ribas, ha destacat que “Cala de Bou segueix havent-hi molts problemes de pressió i distribució d’aigua, pel que aquesta obra és una de les més importants que farem al municipi, ja que l’aigua segueix sent la prioritat número 1 de l’Ajuntament de Sant Josep”.