Noticias

El Consell Local de Seguretat de Sant Josep demana més efectius de la Guàrdia Civil per enguany

10 gener, 2018

El Consell Local de Seguretat de Sant Josep s’ha reunit aquest matí a la Sala de Plens de l’Ajuntament per tal d’avaluar les necessitats del municipi en aquesta matèria. El Consell és un òrgan presidit per l’alcalde, Josep Marí Ribas, i integrat per membres de tots els partits polítics, responsables de la Policia Local i de Protecció Civil i representants de les associacions de vesins i empresaris.  Aquest organisme es reuneix prèviament a la celebració de la Junta Local de Seguretat, que ja integra la Delegació del Govern de l’Estat i els comandaments del a Guàrdia Civil i la Policia Local.

A la reunió d’avui s’ha acordat reclamar a la Delegació del Govern de l’Estat la presència de més efectius de la Guàrdia Civil al municipi de cara a aquesta nova temporada, després d’un 2017 que els vesins i empresaris han definit com a “complicat” degut a la manca d’agents.  L’augment considerable de les xifres de visitants, l’allargament de la temporada turística i els problemes de seguretat ciutadana han provocat, a més a més, que en molts casos la Policia Local de Sant Josep hagi d’assumir un excès de feina i de competències que no li són pròpies.

L’alcalde, Josep Marí Ribas, ha destacat la utilitat que té el Consell “perquè permet analitzar la problemàtica des del punt de vista de la ciutadania, amb la implicació d’associacions de vesins, empresaris, Protecció Civil, món escolar”.

Una altra de les reivindicacions ha estat la millora del trànsit al nucli urbà de Sant Josep.  En aquest sentit, l’Ajuntament està treballant en l’elaboració dels plans de mobilitat de Sant Josep i Sant Jordi, uns documents que estan molt avançats i que hauran de donar solucions globals a totes dues localitats.