Noticias

El rendiment de la xarxa d’aigua a Sant Josep augmenta 9 punts en només un any

10 abril, 2017

Obres Sant JOrdi

El rendiment de la xarxa de distribució d’aigua de Sant Josep ha augmentat en només un any en 9 punts, situant-se actualment en el 59%. Gràcies a aquest increment, l’Ajuntament espera que aquest estiu es pugui garantir el subministrament d’aigua fins i tot en les puntes de consum de juliol i agost, i no es torni a repetir la crisi que va patir el municipi fa dues temporades.

Aquest important increment s’ha produït sobretot gràcies a la substitució de la xarxa de Sant Jordi, una de les que tenia més pèrdues del municipi. Segons les dades de què disposa l’Ajuntament, a Sant Jordi s’estan estalviant uns 500 metres cúbics diaris en temporada baixa i uns 1.500 metres cúbics diaris a l’estiu.

Aquest mes han finalitzat també les obres de substitució de la xarxa de distribució de Sant Josep, unes feines que han suposat una inversió de 168.000 euros. En aquest moment s’estan efectuant les darreres proves de funcionament, pel que la nova infraestructura estarà operativa en les pròximes setmanes. Les previsions és seguir augmentant de forma important el rendiment de la xarxa gràcies a aquesta millora.

Cal recordar que des de setembre del 2016, Sant Jordi, Sant Francesc i una part de sa Carroca reben aigua potable de les dessaladores d’Eivissa i Sant Antoni. El mes passat van acabar-se les obres a la zona de Platja d’en Bossa i es Viver, que ja han començat a rebre aigua bona. També estan a punt d’iniciar-se els treballs per connectar les zones de Can Fita, Cas Mut i Can Frígoles. L’objectiu és que les feines puguin estar finalitzades aquest estiu.

El pròxim gran repte que afronta ara l’Ajuntament és fer arribar l’aigua bona a Sant Josep. En aquests moments estan en marxa les obres de la xarxa de transport i distribució d’aigua del dipòsit de Puig Cardona al nucli urbà de Sant Josep, unes feines que segons les previsions haurien d’estar acabades aquest estiu. Aquesta inversió de 800.000 euros és una de les més importants que executa l’Ajuntament en matèria d’aigua al municipi i es preveu que se’n beneficiïn uns 16.000 usuaris, incloent-hi les zones de Cala Tarida, Cala Vedella i zona d’es Cubells.

Entre el 2016 i enguany, l’Ajuntament executarà una inversió global en inversions d’aigua de 5 milions d’euros.