Noticias

La FECYT s’uneix al CSIC per acostar la ciència a Sant Josep

5 octubre, 2018

• La Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia se suma a Ciutat Ciència per reforçar la divulgació en l’entorn local.

• Sant Josep participa en el projecte des de 2013 juntament amb més de 40 municipis de tot el territori espanyol.

 • Audioguies, noves exposicions i conta contes científics són alguns dels continguts que Ciutat Ciència ofereix aquest nou curs

Ciutat Ciència, el projecte de divulgació que dóna a conèixer l’actualitat científica i tecnològica als habitants de localitats espanyoles, comença una nova etapa. La Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) s’ha unit al Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) per desenvolupar aquesta iniciativa que es va engegar en 2012 i que ja està present en més de 40 municipis de tot el territori espanyol.

La FECYT és una fundació del sector públic que, igual que el CSIC, depèn del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. La seva missió és impulsar la ciència, la tecnologia i la innovació així com promoure el seu acostament a la societat. “Una de les nostres línies estratègiques consisteix a recolzar la divulgació científica en entorns propers a la ciutadania. La nostra incorporació a Ciutat Ciència reforça el treball que des de les administracions estatals estem realitzant per fomentar la cultura científica”, explica Paloma Domingo, directora general de FECYT.

 Per la seva banda, la vicepresidenta adjunta de Cultura Científica del CSIC, Pilar Tigeras, assenyala que “tots els municipis participants valoren molt positivament la seva adhesió a Ciutat Ciència per la varietat d’activitats que s’incorporen a la seva programació cultural i, sobretot, perquè són els mateixos investigadors i investigadores de la nostra institució els qui es desplacen a cada localitat per explicar la seva labor de forma senzilla i comprensible per a tots”. A més, “l’èxit d’aquesta iniciativa en l’estreta col·laboració amb els ajuntaments, doncs són les administracions més properes a la ciutadania i les que coneixen millor les seves demandes”, destaca Tigeras.

Sant Josep es va sumar a aquesta iniciativa en 2013. Des de la seva incorporació, el municipi ha acollit amb gran èxit desenes d’activitats dirigides a estudiants i públic en general, entre les quals s’inclouen exposicions, tallers, clubs de lectura i conferències de la mà d’investigadors i investigadores del CSIC.

 Durant aquest curs el projecte inclou nous continguts com audioguies, exposicions i conta contes científics. A més de les activitats presencials, Ciutat Ciència continua oferint a la web www.ciudadciencia.es propostes, com el taller Agricultura sostenible a l’aula, que connecten  estudiants amb investigadors i investigadores del CSIC durant tot el curs.

Ciutat Ciència es va llançar al març de 2012 i ha comptat amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” fins a juliol de 2018. Actualment formen part del projecte més de 40 localitats de tota Espanya.

Al llarg del curs 2018-2019 Ciutat Ciència seguirà creixent amb la incorporació de noves localitats.

Més informació a www.ciudadciencia.es.