Noticias

L’Ajuntament contracta amb Aspanadif una campanya per combatre el becut vermell

9 març, 2017

La junta de govern local de l’Ajuntament de Sant Josep ha donat avui llum verda a una campanya contra la plaga del becut vermell, que afecta les palmeres. El Consistori invertirà un total de 14.000 euros en la compra de productes fitosanitaris i de control biològic i en la contractació de personal per a la realització d’un total de 7 tractaments preventius al llarg de l’any.

Els treballadors es contractaran a través d’Aspanadif, una associació que treballa pels drets de les persones amb necessitats especials i per a la seua plena integració social. Amb la col·laboració amb aquesta entitat, el Consistori vol afavorir la inserció laboral de les persones amb discapacitat.

L’Ajuntament de Sant Josep compta amb unes 320 palmeres distribuïdes pel municipi, de les quals aproximadament entre 150 i 180 són de l’espècie canària (Phoenix canariensis), la més afectada pel becut vermell. El tractament preventiu és la millor solució per protegir les palmeres d’aquest insecte, que quan infecta les palmeres provoca que es morin.