Noticias

L’Ajuntament demana l’ampliació de la Unitat Bàsica de Salut de Cala de Bou

17 febrer, 2017

Reunió ABS Cala de Bou reduït

L’Ajuntament de Sant Josep vol que l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Cala de Bou sigui ampliada, tant en espai com en serveis, per tal d’assumir amb garanties les necessitats d’aquesta zona, a on hi ha enregistrades unes 7.000 persones amb targeta sanitària. L’alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, i el segon tinent d’alcalde, Angel Luís Guerrero, s’han reunit aquest matí a l’Ajuntament amb representants de l’Associació de Vesins de Cala de Bou per tal de tractar la problemàtica generada en el darrer any degut a les contínues substitucions del personal mèdic que fa feina a l’Àrea Bàsica de Salut d’aquesta zona. A la reunió hi han participat Josep Balanzat, gerent de Can Misses i màxim responsable de Sanitat a Eivissa, i Carmen Santos Bernabeu, directora d’Atenció Primària a Eivissa.

Durant la reunió, els vesins han pogut lliurar personalment les més de 1.100 signatures que havien recollit per demanar una major estabilitat de la plantilla de metges que atenen els usuaris i que darrerament han estat substituïts per personal eventual. Els responsables de l’IB-Salut han manifestat que són conscients d’aquesta problemàtica i que els vesins i vesines tenen raó. Segons han explicat, degut a baixes laborals dels titulars, i a què les substitucions s’han de realitzar seguint les normes pactades amb el personal eventual, hi ha hagut una excessiva rotació de personal mèdic. Això no obstant, han explicat que aquest mateix mes ha començat a treballar un metge amb previsió d’estar a l’ABS de forma estable i està previst que al març es reincorpori una segona doctora també amb garanties d’estabilitat. A més a més, s’ha millorat la gestió administrativa, de manera que els residents a Cala de Bou podran tramitar i recollir la targeta sanitària a la mateixa Àrea Bàsica de Salut, sense haver de desplaçar-se. Aquestes novetats han estat molt ben rebudes per part dels membres de l’Associació de Vesins.

A més d’això, i a instàncies de l’Ajuntament, s’ha acordat estudiar la possibilitat d’ampliar serveis al centre de Cala de Bou. Aquesta iniciativa es motiva per la gran quantitat d’usuaris que hi ha a aquella zona del municipi de Sant Josep i que justificaria un augment en els serveis d’atenció primària. Els responsables de Sanitat han manifestat que comparteixen aquest plantejament de l’Ajuntament i que treballaran per augmentar el nombre de metges i infermeres que fan feina a Cala de Bou, per millorar així l’atenció als pacients. L’Ajuntament també s’ha ofert per cedir més espai, per si és necessària una ampliació de les instal·lacions. Finalment, s’ha acordat que Ajuntament i la Conselleria de Sanitat treballaran de forma conjunta per aconseguir a mitjà termini una ampliació de les instal·lacions.