Noticias

L’Ajuntament demana que s’aturi la demolició de casetes de pescadors i més contundència contra la privatizació de la costa

10 maig, 2017

L’Ajuntament de Sant Josep ha fet arribar a la Demarcació de Costes de les Illes Balears la seua preocupació per l’actuació d’aquest organisme dependent del Ministeri de Medi Ambient a Porroig, a on s’estan enderrocant diverses casetes de pescadors, algunes d’elles afectades per despreniments provocats per temporals. Ni l’Ajuntament de Sant Josep ni els afectats han estat informats d’aquestes feines de demolició, que estan afectant també a casetes que encara seguien dempeus després del temporal. El Consistori va tenir coneixement d’aquests fets a través d’una de les famílies afectades.

L’alcalde, Josep Marí Ribas, ha lamentat que des del Ministeri de Medi Ambient no s’hagi informat l’Ajuntament de les actuacions previstes a Porroig, quan el Consistori ha contactat diverses vegades amb Costes en les darreres setmanes, justament per demanar una reunió amb els màxims responsables d’aquest organisme. L’alcalde ha demanat aquesta trobada perquè veu amb molta preocupació els diversos intents de privatizació de la costa per part de particulars, a través de la construcció d’infraestructures il.legals, pel que vol reclamar a Costes una major vigilància i actuacions contundents.

“Des de l’Ajutament de Sant Josep pensam que la prioritat de Costes hauria de ser vigilar totes les infraccions urbanístiques que s’han fet i que en molts casos pretenen privatitzar trams de costa i no actuar amb tanta celeritat amb unes casetes de pescador que en tot cas suposen un impacte molt menys important”, ha explicat l’alcalde.

En aquest sentit, l’alcalde ha reiterat la petició d’una reunió urgent amb el nou delegat de la Demarcació de Costes a les Illes Balears, Carlos Simarro, per tal de traslladar-li la preocupació del Consistori per la demolició de les casetes de Porroig i per reclamar una campanya d’inspecció que permeti denunciar i actuar contra les irregularitats urbanístiques a la costa del municipi.