Noticias

L’Ajuntament proposa modificar l’ordenança de remors per facilitar els concerts en directe amb condicions

25 octubre, 2018

L’Ajuntament de Sant Josep ja té enllestida la seua proposta de modificació de l’Ordenança de Remors, per tal de facilitar la realització de concerts en directe al municipi, sempre amb uns condicionants que garanteixin la bona convivència. Es preveu que aquest document, que es troba en exposició pública, pugui ser debatut i aprovat al Ple Ordinari del mes de novembre.

La modificació més rellevant és que s’exclou de l’obligació de fer ús de limitadors de so durant els concerts de música en viu. Aquesta era la principal reclamació que havia fet l’Associació de Músics d’Eivissa i que l’equip de govern ha decidit acceptar, amb algunes acotacions, ja que l’objectiu és que aquestes actuacions en directe respectin també el descans dels vesins. Així, es proposa introduir una sèrie de requisits per als concerts en directe.

El primer requisit és que s’haurà de presentar una comunicació prèvia, amb una antelació mínima de 48 hores, a l’Ajuntament. En el cas d’establiments que organitzin concerts de forma habitual, poden presentar per avançat la programació de tot el mes o anual.

Pel que fa als horaris, la modificació de l’ordenança planteja permetre l’ambientació musical en viu entre les 13 i les 23 hores, i amb una durada màxima de dues hores. Aquestes actuacions en directe es podran fer un màxim de dos dies a la setmana per establiment.

Per la resta d’activitats de música que no sigui en directe, els establiments sí hauran de fer ús del limitador de so i disposar d’un estudi acústic. Es manté la potestat de la Policia Local per aplicar de forma imminent mesures cautelars -bàsicament precinte d’equips de música- davant determinades infraccions. Aquests precintes s’executen habitualment en els següents casos: quan l’establiment no té un estudi acústic o no es correspon al seu equip de música i quan no disposa de limitador de so o aquest ha estat manipulat.