Noticias

L’Ajuntament tancarà al trànsit la zona dels penya-segats de platges de Comte

9 maig, 2017

cala comte

L’Ajuntament de Sant Josep ha acordat tancar al trànsit rodat la zona dels penya-segats sobre les platges de Comte per motius de seguretat i per posar fre a la greu degradació que està patint aquest espai natural protegit. Després dels despreniments que van ocórrer l’any passat en una de les platges i de què un vehicle caigués pel penya-segat, l’Ajuntament entén que s’ha arribat a una situació límit en aquesta franja de la costa, que a més és una de les que rep més pressió de gent i de vehicles durant la temporada turística.

En una primera fase, s’instal.laran pedres de grans dimensions per tallar l’accés a la banda oest de la costa, que és la zona que té més cales i a on el risc per a les persones són a la platja pot ser més gran. En les pròximes setmanes està previst executar aquesta actuació, que està recolzada per un informe de la Policia Local que alerta de la perillositat que suposa permetre estacionar vehicles sobre uns penya-segats que són molt inestables. En una segona fase, l’objectiu és tancar també la banda est.

L’alcalde, Josep Marí Ribas, va reunir-se recentment amb representants de l’empresa propietària dels terrenys de Platges de Comte per informar-los d’aquesta mesura, que entenen que és necessària i han mostrat la seua voluntat de col.laborar. El tall de la via es farà a l’alçada de la rotonda i els vehicles podran estacionar a un terreny d’uns 26.000 metres quadrats ubicat a l’esquerra de la carretera. A més a més, el Consistori té previst mantenir pròximament una reunió amb la consellera de Mobilitat, Pepa Marí, per tractar l’ampliació i la millora del servei d’autobusos amb platges de Comte.

Aquestes actuacions es tractaran avui a la Mesa de Turisme, que se celebra a partir de les 12 hores a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sant Josep. A la Mesa s’informarà també de l’ampliació de les connexions d’aigua de Cala de Bou i Port des Torrent i de l’arribada d’aigua dessalada a Platja d’en Bossa. Altres temes que es parlaran seran l’ampliació del servei de taxis, la moratòria decretada per l’Ajuntament per evitar nous hotels-discoteca i beach clubs al municipi, les obres del carril bici i enllumenat a Cala Vedella, i l’estat  del projecte del Caló de s’Oli, entre d’altres.