Noticias

L’Ajuntament tendrà en el 2018 un pressupost de despesa de 33 milions d’euros, un 11% més que enguany

30 novembre, 2017

Foto presentació rp pressupostos

L’Ajuntament de Sant Josep tendrà el 2018 uns pressupostos de 33.048.319 en l’apartat de despeses, un 11% més que l’any passat, i de 33.645.343 euros en l’apartat de despeses, un 1% més que l’any passat, per tal de mantenir un positiu de la tresoreria.

L’alcalde, Josep Marí Ribas, i la primera tinent d’alcalde i regidora d’Hisenda, Paquita Ribas, han presentat aquest matí els comptes municipals pel 2018, destacant que “són uns pressupostos per les persones, amb una clara aposta per l’educació i la sanitat públiques, així com un increment important en les partides de Benestar Social”.

En l’apartat d’inversions, la despesa més gran és la construcció de l’escola de ses Planes, a la que es destinaran 876.000 euros. Cal recordar que per tal d’agilitzar la creació d’aquest nou col.legi a Cala de Bou, l’Ajuntament avança els sous a través d’un conveni amb la Conselleria d’Educació. També copen part de la inversió l’ampliació de la Unitat Bàsica de Salut de Cala de Bou, amb 275.000 euros, i les obres de construcció del complex sociocultural d’es Caló de s’Oli, que es reprendran i comptaran amb una partida de 455.193 euros

L’alcalde ha volgut remarcar que “amb els pressupostos d’enguany es posa fi a una situació història de greuge comparatiu envers sa gent de Cala de Bou, que malgrat ser una de les zones més poblades del municipi, té unes mancances molt importants en infraestructures”.

També en el capítol d’inversions s’ha habilitat una partida de 700.000 euros en renovar la xarxa de transport i distribució entre Sant Josep i Puig de Mar i de 100.000 euros en diverses obres més petites de substitució de la xarxa. També s’ha previst una partida de 1000.000 euros en sanejament.

Altres obres destacables serien la urbanització del carrer Camèlies i algunes inversions en platges i en instal·lacions esportives.

En personal es manté la despesa. A causa de diverses lleis estatals en aquests moments hi ha impossibilitat d’ampliar plantilles, malgrat les moltes necessitats que té l’Ajuntament. Sí que és fa un esforç per contractar més persones a través del SOIB, sobretot parats de llarga durada o persones en situació de vulnerabilitat social. En total durant l’any està prevista la contractació de 38 treballadors en diferents programes.

Pel que fa a la despesa financera, aquesta suposa un 0,1% del total del pressupost, una reducció important respecte a l’any anterior.

En l’apartat de subvencions, es preveu destinar un total de 3.471.962 euros. Com sempre es dóna suport a les associacions i entitats que treballen al nostre municipi .Enguany també la partida es veu incrementada per fer front al deute amb l’Abaqua, que l’assumeix l’Ajuntament per tal d’evitar que repercuteixi en una pujada de la factura de l’aigua per a la ciutadania.

Increment d’un 33% en la partida de Benestar Social

Destacar també un increment del 33% en la partida de Benestar Social, que es destinarà a necessitats especials, Pla d’Igualtat i interculturalitat.

En capítol , habilita una primera partida de 200.000 euros per a la redacció del projecte de la reforma integral de la Badia de Portmany.

Pel que fa als ingressos, destacar diversos punts. En primer lloc, no es preveu pujada d’impostos. Sí que hi ha un increment d’ingressos per taxes, preus públics i altres, gràcies en part a què amb una millor gestió de residus hem aconseguit augmentar molt el reciclatge al municipi, hem tret més sous de la venda de paper, vidre, etc. També hi ha un increment en els ingressos per obres

Respecte a les transferències d’altres administracions, està previst rebre dues partides del Consell: una de 300.000 euros del PIOS i una altra de 450.000 euros del remanent de Turisme del Consell.

Finalment els ingressos patrimonials, procedents de les concessions de platges, disminuiran respecte a l’any anterior, ja que està prevista una reducció d’elements a les platges.