Notícies

Més de 3.500 residents de Platja d’en Bossa comencen a rebre aigua dessalada

20 març, 2017

Els residents a Platja d’en Bossa, es Viver i Figueretes tenen aigua dessalada des de finals d’aquesta setmana, després que el dipòsit que subministra a aquesta zona hagi començat a rebre cabdal de les plantes potabilitzadores. Les obres que han permès connectar el dipòsit de Promisa amb la interconnexió de les dessaladores han estat executades per l’Ajuntament de Sant Josep i beneficien a uns 1.800 abonats, aproximadament una població de 3.500 persones.

L’alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, i la tercera tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Elena López, han anunciat aquest matí a Platja d’en Bossa la posada en marxa d’aquesta nova infraestructura, que acaba amb un problema històric de subministrament d’aigua a la zona. Marí Ribas ha destacat que és important “seguir sumant sectors que reben aigua bona”, després que el passat mes de setembre arribés per fi aigua dessalada a Sant Jordi. Aquesta obra ha tengut una inversió de 30.000 euros i tot i que era un tram petit, l’alcalde ha destacat que era complex tècnicament.

Per la seua banda, López, que ha disculpat l’absència de l’alcalde d’Eivissa per trobar-se de viatge, ha remarcat “la bona cooperació i coordinació entre tots dos ajuntaments”, ja que a la zona de Platja d’en Bossa el subministrament depèn de Sant Josep, encara que afecta a tots dos municipis.

Han assistit també a la roda de premsa el segon tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme i Aigua de Sant Josep, Ángel Luís Guerrero, i la regidora de barri de Platja d’en Bossa, Estefanía Torres.

Finalment, destacar que fa uns dies també s’han adjudicat les obres perquè el dipòsit de Can Fita pugui rebre aigua dessalada i subministrar-la a Can Burgos, Can Fita i Cas Mut. En aquest cas, l’Ajuntament de Sant Josep té prevista una inversió de 280.000 euros, que també contempla la millora de les xarxes de distribució per evitar pèrdues d’aigua. Són obres que tenen un termini d’execució de dos mesos, tot i que no es podrà garantir al cent per cent l’arribada d’aigua bona fins que entri en funcionament la dessaladora de Santa Eulària.