Noticias

Policia Local i Guàrdia Civil intensificaran les batudes per controlar la venda ambulant i els robatoris a les platges

9 abril, 2018

L’Ajuntament de Sant Josep i la Direcció Insular de l’Administració General de l’Estat han acordat avui a la Junta Local de Seguretat celebrada al Consistori josepí reforçar la col·laboració policial per combatre l’intrusisme en àmbits com el transport i el comerç il·legals. Concretament, s’ha acordat realitzar batudes conjuntes de Policia Local i Guàrdia Civil gairebé cada setmana a les platges de Sant Josep per tal de combatre la venda ambulant i les robatoris a l’interior de vehicles, entre d’altres.  Així ho han explicat l’alcalde, Josep Marí Ribas, i la directora insular, Neus Mateu, en acabar la Junta.

Marí Ribas ha destacat que s’ha acordat intensificar la col·laboració per “controlar venda ambulant a les platges, evitar els robatoris als vehicles estacionats davant les platges i vigilar les zones de més afluència turística, com pot ser Platja d’en Bossa”. Mateu ha afegit que es preveuen actuacions conjuntes de Guàrdia Civil i Policia Local pràcticament cada setmana durant tota la temporada turística, ja que l’objectiu és acabar amb certa sensació d’impunitat que s’ha generat en els darrers anys respecte a l’intrusisme.

Un altre dels aspectes que s’ha tractat ha estat l’apertura de la nova oficina de la Guàrdia Civil a l’aeroport. En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que tendrà un efecte dissuasiu sobre el transport il·legal de passatgers -els anomenats taxis pirata-, ja que aquests infractors solen captar la clientela a la zona d’arribades de l’aeroport. En aquest sentit, la directora insultar ha volgut remarcar que l’objectiu principal és millorar la seguretat i facilitar l’atenció tant a turistes com a residents.

Finalment, s’ha parlat de les denúncies online. “Tenim el sistema de fer denúncies electrònicament. Es tracta que quan un turista tingui un problema pugui ser atès ràpidament, que sentint que Eivissa i Formentera, i les Balears en general, són una destinació segura”. La directora insular ha afegit que s’ha informat ajuntaments, hotelers i consultats perquè donin informació sobre les denúncies electròniques.