Noticias

Reoberta l’avinguda de Sant Agustí un cop finalitzades les obres del col·lector d’aigües residuals

5 juliol, 2018

L’avinguda de Sant Agustí, a Cala de Bou, ha estat reoberta aquest matí al trànsit, un cop han finalitzat les obres de substitució d’un tram de canonada del col·lector d’aigües residuals. Abans-d’ahir es va connectar la nova canonada i es van acabar les proves de funcionament i ahir es van completar els treballs d’asfaltat. Cap a les 12 del migdia d’avui la totalitat de l’avinguda estava oberta a la circulació.

Aquesta obra, executada per Abaqua -organisme depenent del Govern de les Illes Balears- ha permès la substitució de 500 metres de canonada del col·lector d’aigües residuals. Es tracta del tram més problemàtic, a on durant els darrers anys s’havien concentrat la majoria d’avaries. Concretament, des de l’any 2011 s’hi han comptabilitzat una vintena d’incidències de fuites d’aigües residuals, pel que l’Ajuntament havia reclamat de forma reiterada l’execució d’aquest projecte. Cal recordar, a més, que era una infraestructura obsoleta, amb una antiguitat de més de 40 anys.

Malgrat que l’Abaqua va començar les obres amb retard i ja iniciada la temporada turística, l’Ajuntament va decidir que era necessari executar-les amb la màxima urgència, per tal d’evitar que es repetís la situació de l’estiu passat, quan es van produir múltiples avaries i abocaments d’aigües residuals, en alguns casos també provocant talls de trànsit.

El Consistori vol demanar disculpes als residents i usuaris que durant aquestes darreres setmanes han estat afectats per retencions degut a les obres, uns treballs que no obstant l’Ajuntament entén que no es podien posposar per més temps.