Noticias

Sant Josep organitza un cicle d’activitats amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer

23 gener, 2018

L’Ajuntament de Sant Josep ha organitzat un complet programa d’activitats amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer. De l’1 al 4 de febrer tendran lloc a Sant Josep conferències, xerrades, pel·lícules, tallers, activitats esportives i infantils, projeccions i una exposició, amb l’objectiu de recolzar els malalts i les seues famílies, així com de conscienciar tota la població de la necessitat de lluitar units contra el càncer.

La regidora de Benestar Social, Ana Ribas, ha presentat aquest matí “Sant Josep contra el Càncer. Sembra l’Esperança”, acompanyada pels representants de totes les entitats d’Eivissa implicades en l’organització d’aquestes activitats. Ribas ha destacat que és important “fer que tots els recursos disponibles a l’illa arribin a tothom”, així com pressionar el Govern central “perquè destini més recursos a la investigació” d’aquesta malaltia. La roda de premsa ha comptat amb l’assistència de Joan Bufí, president a Eivissa de l’Associació Espanyola contra el Càncer; Luís Cros, president del comitè tècnic d’APAC; Helen Watson, presidenta de Ibiza y Formentera contra el Cáncer; Mari Carmen Gutiérrez, presidenta de la Asociación Elena Torres; Ramon Soriano, de la Asociación de Padres de Niños con Cáncer de Baleares (Aspanob) i Carlos Ramón, president de Juntos.

Un dels plats forts del programa és l’estrena del documental “Kilòmetre 0. Càncer i Vida”, realitzat des del departament de Benestar Social de l’Ajuntament, a on 12 persones de l’illa afectades pel càncer ens conten la seua experiència personal amb la malaltia. Són històries molt emotives i plenes d’esperança. El documental es podrà veure el dissabte 3 de febrer a les 18 hores a Can Jeroni i el diumenge 4 de febrer a la mateixa hora, també a Can Jeroni.

El cicle d’activitats arrencarà el dijous 1 de febrer al matí amb un fòrum contra el càncer i s’allargarà durant tot el cap de setmana. Les activitats conclouran a Can Jeroni el diumenge, amb una taula rodona que comptarà amb la participació de metges especialitzats en oncologia i investigadors.