Nous cursos de natació als mesos de juliol i agost

L’Ajuntament de sant Josep de sa Talaia ha decidit ampliar l’oferta d’activitats esportives a la piscina municipal arrel de la darrera actualització en les mesures d’aplicació a l’activitat esportiva davant la pandèmia de la COVID-19. Així, aquests dies s’obre la inscripció per a sis nous cursos de natació en la programació dels mesos de juliol i agost. Les inscripcions es realitzaran de manera telemàtica a partir del dilluns 28 de juny a les 8 hores. També s’elimina la cita prèvia per l’horari lliure de natació, que estarà condicionada només per la disponibilitat de places.
«Aquesta ampliació de l’oferta de cursets està planificada amb tota la precaució, atenent a la possible evolució de la situació sanitària, però també amb tota la voluntat de poder oferir la possibilitat de gaudir de l’esport aquàtic durant aquest estiu», ha explicat la regidora d’Esports, Noemí Boned.

Amb els nous cursets de natació s’arriba a tots els sectors de població, encara que en els destinats als més petits es requerirà la presència d’un acompanyant per cada nen dins de l’aigua. En aquests casos la ràtio estarà limitada a quatre alumnes per classe.
El departament d’Esports treballa amb la idea de poder retornar a l’antiga normalitat a l’octubre de 2021 i, en aquesta línia, tots els usuaris actius en març de 2020 tendran garantida la seva plaça per aquest proper inici de curs.

Els cursets de natació a la piscina municipal de Sant Josep es varen iniciar de manera experimental durant el mes de juny amb 5 grups de natació per adults i 3 cursets per nens i nenes majors de 6 anys. En aquesta etapa, la ràtio per classe ha estat de 6 alumnes per tal de minimitzar la possibilitat de contactes i garantir la seguretat dels usuaris.
Actualment la cabuda permesa a les piscines cobertes es del 100%, mentre que la cabuda màxima dels vestidors és d’un 50%. Un altre canvi important serà l’eliminació de l’actual sistema de cita prèvia pels usuaris de natació lliure. L’ús lliure de la piscina municipal estarà condicionat pels aforaments vigents.
El nombre de cursets de natació es podrà ampliar al llarg de l’estiu depenen dels canvis en la normativa.

Els nous cursets programats per juliol són els següents.

DILLUNS/DIMECRES/DIVENDRES
17:00 h: NIVELL BLANC NASCUTS 2014-15 6 PLACES
18:00 h: NIVELL ROSA NASCUTS 2018-19 4 PLACES
18:00 h: NIVELL LILA NASCUTS 2016-17 4 PLACES
19:00 h: NIVELL LILA NASCUTS 2016-17 4 PLACES

DIMARTS / DIJOUS
17:00 h: NIVELL BLANC NASCUTS 2014-15 6 PLACES
18:00h: NIVELL ROSA NASCUTS 2018-19 4 PLACES

La durada de les sessions serà de 45 minuts i pels nivells ROSA i LILA serà obligatòria la presència en l’aigua d’un acompanyant.

Els terminis previstos per l’inici dels cursets de natació d’hivern 2021-22 és el següent:

  1. DATA PREVISTA DE COMENÇAMENT : OCTUBRE 2021
  2. Tots els usuaris amb carnet actiu en data 13 de març de 2020, mantindran la seva plaça als cursets de natació. Des de la piscina municipal no es pot assegurar que els horaris siguin els mateixos, atès que s’haurà de fer una reestructuració perquè abans estaven organitzats en funció de l’edat i s’haurà d’adaptar ara també a la ràtio permesa per classe.
  3. Els llistats provisionals es publicaran el 18 d’agost de 2021.
  4. La llista d’espera vigent a data 13 de març de 2020 també es mantindrà a efectes de completar els llistats provisionals.
  5. A continuació s’obrirà un termini per efectuar possibles canvis d’hora o dia dels cursets. Aquest període finalitzarà el dia 6 de setembre de 2021.
  6. El 8 de setembre de 2021 s’obrirà la preinscripció per les places vacants dels cursets de natació 2021 -2022.
  7. El dimecres 22 de setembre es realitzarà el sorteig a la piscina municipal de Sant Josep per adjudicar les noves places pels cursets de natació 2021-2022.
  8. .La resta de sol·licituds que no hagin obtingut plaça configuraran una llista d’espera que tindrà vigència fins el juny de 2022.