Ajuntament de Sant Josep de Sa Talaia
CAT | CAS
SANTJOSEP.ORG
Web Oficial de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia

Agenda

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

Escola d’Igualtat. Taller: la ciutat igualitaria

15 març, 2019 - 16 març, 2019

A càrrec d’ARKTPLUS

A l’aula de ses Ecoles Velles.

Divendres 15 de març de 17 a 21 hores i  dissabte 16 de 10 a 14 hores.

Més informació a escueladeigualdadibiza@gmail.com

TALLER CIUTAT IGUALITÀRIA.

Quins són els objectius del taller?

El taller pretén assenyalar unes claus d’observació i proporcionar a les participants unes eines que els permetin tenir una mirada crítica sobre la ciutat, els barris i els nostres entorns quotidians, amb una perspectiva de gènere.

Què aporta la perspectiva de gènere a la lectura que en fem del nostre entorn urbà?

Tradicionalment la ciutat, els barris i els pobles han estat planificats i dissenyats per polítics i tècnics des dels seus despatxos (majorment homes), allunyats dels carrers i de qui els habita, donant resposta principalment a les necessitats que genera l’esfera productiva de la nostra societat.

L’òptica des de la qual parteix l’urbanisme no és doncs neutra, i obvia la participació de la diversitat de persones i col·lectius que habitem els nostres barris i ciutats. D’igual manera no s’han tingut suficientment en compte els usos i necessitats que es plantegen des de l’esfera reproductiva (cura de les persones i de la llar), l’esfera pròpia (oci i necessitats individuals) i l’esfera política (dedicació a la millora de la societat i la comunitat).

Molt especialment s’ha ignorat l’experiència de les dones, sobre les quals han recaigut tradicionalment els treballs de l’esfera reproductiva i que viuen i perceben la ciutat des de la seva condició de dona.

Incorporar la perspectiva de gènere a la lectura que fem dels espais físics i socials en els quals es desenvolupen les nostres vides quotidianes, genera una nova visió sobre aquests, sobre les seves disfuncions, les seves virtuts i les seves potencialitats. Aquesta relectura ens permetrà ser crítiques a l’hora d’experimentar aquests espais comuns i, així, poder plantejar reivindicacions per a la seva millora.

En què consisteix el taller?

En el taller es combinaran explicacions teòriques amb dinàmiques participatives i recorreguts exploratoris pels carrers, per al reconeixement dels elements d’observació en l’entorn físic.

A qui va dirigit?

El taller va dirigit a totes les persones crítiques que vulguin aplicar la mirada de gènere a l’espai públic. Es treballarà en un grup d’un màxim de 15 persones.

Detalls

Inici:
15 març, 2019
Finalització:
16 març, 2019
Esdeveniment Categories:
,

Recinte

Aula Escoles Velles
SANT JOSEP DE SA TALAIA,