Noticias

Acte de col·locació de la primera pedra del CEIP Ses Planes

17 juny, 2019

Aquesta tarda ha tingut lloc la cerimònia de col·locació  de la primera pedra del CEIP Ses Planes. Presidida per l’Alcalde de Sant Josep de sa Talaia, Josep Marí Ribas, i el Conseller d’Educació i Universitat, Martí March, també ha comptat amb la presència del  President del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, la Consellera de Presidència, Pilar Costa, la directora del CEIP Ses Planes, Laura Carrascosa i María José Moreno en representació de l’Amipa del centre i en qualitat de la seua secretària.

Així mateix, també han assistit el Gerent IBISEC, Miquel Coll, la Delegada d’Educació, Margalida Ferrer, els tinents d’alcalde, Ángel Luís Guerrero i Ana Ribas, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antonio  Morante, la regidora d’Educació, María José Guisado i el d’obres públiques, Josep Guasch, el delegat de l’empresa constructora TECOPSA, Javier Orenes, diversos representants del claustre i de l’Amipa del centre i l’arquitecte i  arquitecte tècnic de l’IBISEC, Mario Noguerón i Pedro Ángel Pividal.

El terreny del futur centre escolar, on ja s’han  començat les obres, ha acollit representants de totes les institucions implicades, a més d’una nodrida representació  del claustre del professorat i membres de l’AMIPA, a més d’alguns pares i mares curiosos que no s’han volgut perdre un esdeveniment històric com aquest.

Seguint el cerimonial indicat, l’Alcalde i el Conseller d’Educació han donat la benvinguda  a les persones assistents i, acompanyats del President del Consell, la consellera Pilar Costa, la directora del centre i  la secretaria de l’AMIPA han introduït dins l’urna que farà de càpsula del temps i primera pedra simbòlica les primeres planes dels diaris del dia d’avui de Diario de Ibiza i  Periódico de Ibiza y Formentera, dos imatges-recreació impreses del futur centre, una mostra de monedes de curs legal (1 moneda de 2 euros, 1 moneda d’1 euro, 1 moneda de 50  cèntims, 1 moneda de 20 cèntims, una moneda de 10 cèntims, una moneda de 5 cèntims, 1 moneda de 2 cèntims i una moneda d’1 cèntim). Així mateix, per part de la direcció  del centre s’hi ha dipositat el decret i ordre de creació de l’escola, datat de 2016, i un text i dibuix signat per l’alumnat, documents als quals s’hi ha afegit una còpia de la notícia de l’inici de les classes del col·legi a les Escoles Velles per part de l’Amipa. El  darrer objecte estat l’acta d’aquesta cerimònia que moments abans ha estat signada per l’Alcalde i el Conseller.

“Ha estat un camí  llarg per arribar fins aquí. Aquesta escola ja comença a ser una realitat i  no podríem estar més contents. Vull donar les gràcies especialment a les mares i  pares i a la direcció del centre per la seva paciència i comprensió. Aviat, aquest terreny  que fonyam, serà la nova llar d’una comunitat educativa que des de fa un parell d’anys ja treballa i que s’ha convertit en la família del CEIP Ses Planes. Una escola, un centre educatiu, sempre és indicatiu de la qualitat i  la bona salut de la societat que l’envolta, ja que educa, crea consciència de comunitat i enforteix les nostres arrels. Aquest nou centre serà, n’estic segur, un gran motor social pel nostre municipi” – ha declarat l’Alcalde.

Per la seva part, el Conseller ha destacat la importancia de les infraestructures educatives  i ha agraït la bona sintonia amb l’Ajuntament de Sant Josep « Estic segur que aquest centre serà un referent de modernitat i  cohesió en la comunitat educativa de l’illa. Aquestes infraestructures, tan necessàries sempre han de ser una prioritat».