Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep organitza la primera trobada col·lectiva de les 11 famílies amenaçades de perdre la seva llar a Cala de Bou amb l’assessor jurídic d’Habita Sant Josep

20 novembre, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha organitzat la primera reunió col·lectiva entre els vesins i les vesines de l’edifici del carrer Lugo de Cala de Bou i l’assessor jurídic ofert pel Consistori a través de la regidoria d’Habitatge, després de les amenaces del Banc Sabadell de fer-los fora dels seus habitatges arrel de la possible venda del bloc de pisos per part de l’entitat bancària.

En aquesta reunió han participat la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament, Guadalupe Nauda, l’advocat del servei d’assessorament jurídic Habita Sant Josep, Juanjo Ferrer, i representants de 10 de les 11 famílies afectades. «L’objectiu d’aquesta trobada era posar les bases de la possible negociació amb la propietat, que encara no ha contestat cap dels requeriments que se li han fet per tal d’iniciar converses. L’Ajuntament ha reiterat que s’han de respectar els acords assolits al seu moment i, en aquest sentit, hem donat el nostre suport a unes famílies treballadores, que tenen uns drets que no es poden obviar, encara menys en l’actual situació», ha comentat Nauda.

A la trobada s’ha acordat plantejar una negociació col·lectiva amb les entitats implicades en aquesta operació. A través de la interlocució d’Habita Sant Josep els afectats reclamen que la mantingui el compromís de renovar els contractes de lloguer que ara perillen i, de l’altra, poder exercir el dret de compra establert en alguns dels arrendaments.

A més, tots ells reclamen la fi de l’assetjament que han patit a través de trucades telefòniques i comunicacions de les entitats amb les que se’ls vol pressionar per deixar les seves llars i renunciar als seus drets, dels que se’ls va informar durant la trobada, en que es va analitzar la situació de cadascun dels afectats.

A l’immoble viuen 33 persones, de les quals 9 són nens i nenes i amb contractes de lloguer en vigor, alguns fins i tot amb opció a compra.

Al marge d’aquesta trobada col·lectiva, el servei d’assessorament jurídic que s’ofereix cada dimarts a Cala de Bou i els dijous a Sant Jordi segueix a la disposició d’aquestes i altres persones que necessitin informar-se dels seus drets i deures, tant llogaters com propietaris.

En representació de l’Ajuntament, la regidora ha mantingut diverses reunions amb les persones afectades per separat i amb el Sindicat d’Inquilines. També va participar, a petició dels afectats, en una trobada convocada pel Consell d’Eivissa el passat dilluns 16 de novembre. En totes aquestes ocasions s’ha coincidit en que l’entitat propietària «ha d’asseure’s a parlar, com ja s’ha demanat reiteradament, encara que continuen sense respondre».