Noticias

El Cor Municipal Can Blau de Sant Josep de sa Talaia visita Barcelona en un intercanvi cultural

20 febrero, 2024

Els membres de l’agrupació coral van compartir escenari amb el Cor Orfeó Laudate en una actuació celebrada el darrer dissabte a la Parròquia de Sant Eugeni I, Papa

El Cor Municipal Can Blau de Sant Josep de sa Talaia va visitar la ciutat de Barcelona el darrer cap de setmana per a compartir escenari amb el Cor Orfeó Laudate de Barcelona. L’actuació es va celebrar el dissabte 17 de febrer a l’emblemàtica Parròquia de Sant Eugeni I, Papa, al cor de l’Eixample barcelonès, i va comptar amb un repertori de dues cançons tradicionals: una catalana i una eivissenca. Es tracta de la primera actuació del Cor Can Blau fora d’Eivissa des de fa més de vuit anys.

María José Ríos, regidora de Cultura, Patrimoni i Educació, i directora del Cor Municipal Can Blau, va destacar la importància d’aquest intercanvi cultural que “suposa una experiència enriquidora tant musicalment com personal per a tots els membres de l’agrupació coral de Sant Josep”. Segons va explicar Ríos, la col·laboració entre ambdós cors “no només ha permès als integrants del Can Blau conèixer noves formes d’interpretació i treball en grup, sinó que també els ha ofert l’oportunitat d’ampliar el seu repertori”.

L’Orfeó Laudate, fundat el 1942, és reconegut per la seva extensa trajectòria i la seva posició com a referent dins el món coral català. “Compartir un concert a Barcelona, i de la ma d’una agrupació tan prestigiosa com l’Orfeó Laudate, és un honor i un somni fet realitat per a nosaltres”, va remarcar la directora del cor.

Durant la seva estada a Barcelona, el Cor Municipal Can Blau també va participar en assajos conjunts i activitats culturals com la visita al Teatre del Liceu i a la Sagrada Família, amb l’objectiu “d’enfortir llaços entre els membres del cor i preparar-los per a futurs desafiaments musicals amb més cohesió i entusiasme”.

La iniciativa no només buscar oferir una experiència enriquidora als membres d’ambdós cors, sinó també apropar el ric patrimoni cultural d’Eivissa a l’escena musical de Barcelona. “Esperem que aquest intercanvi continuï amb la visita de l’Orfeó Laudate a Eivissa, on oferirem un concert únic per als amants del cant coral a l’illa”, va expressar la regidora de Cultura.