Noticias

El juzgado da un mes de plazo al Ayuntamiento para el desalojo de las tres escaleras pendientes del bloque A de los apartamentos Don Pepe

20 noviembre, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha rebut l’auto judicial que autoritza l’entrada als pisos que encara estan habitats de l’escala A dels apartaments Don Pepe i li dóna un mes per procedir al desallotjament, un termini que s’esgota el proper 17 de desembre però que l’alcalde, Ángel Luis Guerrero, confia en no haver d’esgotar amb la col·laboració dels i les afectades. Guerrero ha reiterat la invitació a reunir-se amb les 22 famílies que encara té coneixement l’equip de govern que es troben als 28 pisos que s’han de desallotjar. També ha emplaçat a la resta d’administracions a una trobada «amb propostes concretes en ferm» per aquestes persones.

«Trobaran el meu despatx i el de tots els regidors sempre obert, esperam que els de l’Ajuntament de Sant Josep no siguin els únics que els obrin la porta», ha dit l’alcalde, que ha emplaçat a la resta d’administracions a col·laborar amb ajudes concretes a les famílies que viuen als Don Pepe. «Arriba l’hora dels fets i esperam que tothom estigui a l’alçada», ha instistit. Guerrero també ha anunciat que, en les converses de les últimes hores que ha mantingut amb la presidenta Francina Armengol i membres del Govern, l’executiu s’ha compromès a aprovar una línia específica d’ajuts «de llarg termini» per tal de col·laborar a que els desallotjats puguin fer front a un lloguer i començar a refer les seves vides. També ha exigit al Consell que «s’impliqui i es posi del costat de l’Ajuntament, que és al servei de les persones».

Guerrero ha reiterat que «no és el mateix fer fora a la gent perquè es vol fer una carretera que haver-los de treure amb tot el dolor del cor perquè no tenim altre alternativa per assegurar que no els passi res. no és l’Ajuntament qui els treu, és un edifici que qualsevol dia pot causar una tragèdia. Amb tants d’avisos no fer-ne cas seria temerari. No ens creuarem de mans plegades mentre arriba el dia. Per nosaltres no hi ha res més important que la vida de les persones».

L’alcalde ha assegurat que el que no pot esperar més són les famílies que allí viuen. «Aquest ajuntament no pot tancar els ulls amb la informació que tenim avui, han de sortir per la seva seguretat i ja veurem, quan estiguin fora sans i estalvis, si hi ha cap solució per l’edifici. Això no ens preocupa», ha dit d’una qüestió que ha deixat «en mans dels que en saben, que són els tècnics».

Les persones que surtin dels Don Pepe seran allotjades temporalment en un establiment turístic del municipi, mentre es deriva cada cas cap als recursos més adequats a través dels serveis socials de Sant Josep. També es posa a la seva disposició l’assistència jurídica que necessitin, com s’ha fet amb les anteriors actuacions.

Guerrero ha recordat que es porten destinats ja prop de mig milió d’euros a la gestió d’aquest drama, a més de posar a disposició de l’Ibavi dos solars per edificar habitatge protegit i allotjar-hi eventualment els desallotjats dels Don Pepe que realment ho necessitin. «Som la única administració que hi ha fet res. I hem fet molt més del que ens tocava, com ja sabíem i com han ratificat els jutges en mitja dotzena d’ocasions ja».

«De vegades ens hem sentit sols en aquest camí», ha admès Guerrero voltat dels tinents d’alcalde i part de l’equip de govern, abans de recordar que «estam davant el drama humà d’un edifici que s’ensorra i davant el repte de què podem fer per les famílies que de bona fe s’hi han comprat un habitatge. Ara és el moment de donar la cara».