Noticias

El nuevo Auditorio Caló de s’Oli acoge el primer Festival Badia de Portmany, con conciertos durante seis semanas de julio y agosto. Se celebran con grupos de la isla en un escenario exterior, con el mar como marco de fondo y coincidiendo con la exposición fotográfica MARE

23 julio, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i la iniciativa Salvem Sa Badia de Portmany organitzen el primer Festival Badia de Portmany, un programa de concerts que es celebren cada cap de setmana a l’escenari exterior del nou Auditori Caló de s’Oli, amb la mar com a teló de fons. Els recitals a l’aire lliure coincideixen amb l’exposició de fotografies de la primera edició del concurs d’imatges submarines MARE, que té lloc al propi hall de l’auditori.

L’objectiu d’aquesta proposta és vincular la cultura i la música amb la protecció de la natura, conscienciar a través de l’art sobre la necessitat de protegir el medi marí i els seus ecosistemes i oferir alhora un programa d’espectacles que atregui al públic de la badia i la resta de l’illa a aquest nou recinte, la inauguració del qual està prevista pel proper mes d’octubre. Per part de l’Ajuntament, la regidora de Cultura, Cristina Ribas, ha destacat que amb aquesta iniciativa «pretenem mantenir una intensa activitat cultural as Caló de s’Oli des del primer moment, tot i que encara no puguen disposar de tot aquest espai, i aquesta aliança entre la divulgació científica i la música en viu ens sembla una fòrmula excel·lent per les característiques que té aquest recinte».

Aquesta col·laboració sorgeix després de la inauguració de la mostra fotogràfica, el passat cap de setmana, durant la què es va oferir una actuació musical al mateix escenari del festival, a càrrec del trio de jazz format per l’organista català Víctor Gressely, el baixista nord-americà Dennis Herman i el saxofonista islandès Sigurdur Jonsson. A més, s’han programat uns altres vuit concerts, tots protagonitzats per bandes de l’illa, per el que queda de juliol i el mes d’agost, i que tindrà lloc a partir d eles 21 hores. Junt amb les actuacions està prevista la instal·lació a la vora de l’espai d’actuacions d’algun food truck per facilitar el consum de begudes i menjar al públic.

El calendari de concerts és el següent:

-diumenge, 25 de juliol, LaCalle

-dissabte, 31 de juliol, Sequoia Trio

-diumenge, 1 d’agost, Pez Mago

-dissabte, 7 d’agost, Bluesmàfia

-diumenge, 8 d’agost, Sonics

-dissabte, 14 d’agosto, Gianni Gagliardi

-diumenge, 15 d’agost, Pasados de Vueltas

-diumenge, 22 d’agost, Sol Post Jam Session.

El nou Auditori Caló de s’Oli constitueix un marc excepcional per a la música i esdevindrà un dels espais culturals més emblemàtics de la badia de Portmany tan aviat com entri en funcionament amb tot el seu equipament i sales. Per Salvem sa Badia, participar en el primer festival que es desenvolupa en aquest lloc constitueix un gran privilegi i una oportunitat per recordar la necessitat de tenir cura i millorar aquest entorn tan singular i històric.

Sobre l’exposició MARE

La exposició del Certamen Audiovisual per la Conservació de la Mar Balear MARE la formen unes 40 imatges de múltiples professionals i aficionats, les millors que es presentaren l’any passat a la seva primera edició. Es podrà veure fins el 29 d’agost i podrà visitar-se tots els dies excepte els divendres de 10 a 13.30 hores, però també durant els concerts. Les imatges, a més, han estat exposades junt a les vidrieres del hall, de tal manera que es poden contemplar des de l’exterior a qualsevol hora.

La mostra ha estat organitzada per l’Ajuntament de Sant Josep de Sa Talaia i MARE, certamen promogut per la Fundació Marilles, amb la col·laboració del Fòrum Marí i Salvem Sa Badia de Portmany. Aquesta última entitat és l’encarregada de dinamitzar l’exposició i mostrar aquest espai a la ciutadania. De dilluns a dijous, una oceanògrafa de Salvem Sa Badia explicarà les imatges als alumnes de les escoles d’estiu del municipi i organitzarà tallers sobre biodiversitat, relacionats amb el medi marí.

Sobre la iniciativa Salvem Sa Badia de Portmany

Salvem Sa Badia de Portmany es va posar en marxa al desembre de 2019 i els seus objectius són visualitzar les amenaces que posen en perill la badia, frenar el seu deteriorament i impulsar la progressiva recuperació de la seva qualitat mediambiental. Per això, es pretén incorporar a tota la societat de l’entorn i iniciar un procès de conscienciació popular sobre la importància de conservar i protegir l’entorn de la badia, en ser un element clau per a l’economia local, la convivència social i l’equilibri natural.