Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència amb un ampli programa d’activitats per a tots els públics

7 febrero, 2024

«Volem destacar el treball decisiu de dones científiques del municipi en àrees essencials i alhora incentivar noves vocacions amb aquest programa d’espectacles, tallers, xerrades i activitats divulgadores», ha assenyalat la regidora Marilina Serra.

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, l’Ajuntament de Sant Josep ha organitzat un variat programa d’activitats al llarg de tot el mes de febrer, que inclou espectacles, tallers, xerrades i activitats de divulgació adreçades a tots els públics. D’aquesta manera, el consistori es suma a la iniciativa de la Unesco per a promoure l’accés i la participació de les dones i les nenes al món de la ciència, la investigació i la tecnologia.

La regidora d’Acció Social, Família i Igualtat, Marilina Serra, ha destacat que «volem donar visibilitat al paper decisiu que tenen les dones i les nenes a les comunitats científiques de tot el món i també en el municipi, on tenim molt de talent. Per això mostrarem el treball decisiu de dones científiques del municipi en àrees essencials que tenen a veure amb el desenvolupament agrícola, la biodiversitat i en conjunt amb el nostre estil de vida i el nostre futur. Creim que l’exemple d’aquestes dones té un impacte molt positiu a la comunitat i d’aquest forma també volem incentivar noves vocacions».

En el marc de l’ampli programa d’activitats, el dia 9 de febrer es Caló de s’Oli acull un espectacle on Aida Ivars presenta Hipàtia i l’hidrogen, un conte per a tota la família amb experiments sorprenents que permeten descobrir les propietats de l’element més abundant de l’univers. Serà a les 18.30 hores amb entrada lliure.

El 12 de febrer, la biblioteca Vicent Serra Orvay serà el marc de l’activitat «Descobrint la natura a través del dibuix», en què la il·lustradora científica Clara Cervinho despertarà la imaginació del públic infantil, a partir de 7 anys, en el marc d’una exposició de llibres en el mateix espai. La inscripció a l’activitat es fa a través de bibliosantjordi@santjosep.org.

El mateix dia, 12 de febrer, la biblioteca de Sant Josep acull la tertúlia «Un tast de ciència: l’experiència de tres científiques josepines», en què Rosalina Marí, enginyera agrícola; Teresa Marí, biòloga; i Eva Tur, química, compartiran la seua trajectòria professional i els reptes de futur. L’acte es celebra a les 19.30 hores i l’entrada és lliure.

Dimecres 14 de febrer, a les 17.30 hores, es celebra el Taller de «bitxos», amb la biòloga Teresa Marí, adreçat a infants d’entre 5 i 8 anys. Aquesta activitat divulgadora requereix inscripció prèvia, que es pot fer per telèfon al 971 348 630 o a l’adreça electrònica biblioteca.caladebou@santjosep.org.

A més, els dies 19 i 22 de febrer, els centres de Sant Jordi, es Vedrà i Can Guerxo acolliran l’activitat «El cel i la dona», dins la programació de patis oberts, per commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. Els horaris seran entre les 16 i les 19 hores; el dilluns 19 serà el torn de Sant Jordi i es Vedrà, i el dijous el del CEIP Can Guerxo.