Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia presenta la primera edició del Cicle de Cinema Jove amb la saga ‘Harry Potter’

20 noviembre, 2023

Amb el lema ‘Hivern Màgic’, la inauguració està programada per al pròxim 25 de  novembre

La màgia arriba a Sant Josep de sa Talaia amb la presentació de l’esperat Cicle de Cinema  Jove, una iniciativa conjunta del Departament de Joventut i el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, sota l’inspirador lema “Hivern Màgic a Sant  Josep de sa Talaia.”

Aquest projecte, dissenyat per a dinamitzar la cultura entre els joves i residents del  municipi, selecciona l’aclamada saga cinematogràfica ‘Harry Potter’ com la seva pedra  angular. Des de novembre de 2023 fins a febrer de 2024, el Cicle de Cinema Jove  submergirà a Sant Josep de sa Talaia en l’univers màgic de Hogwarts.

“Quan vam començar en aquesta regidoria, el nostre objectiu era plantejar tot tipus  d’activitats per a dinamitzar als infants i joves del nostre municipi”, ha explicat el regidor  de Joventut, Esports i Transparència, Xicu Ribas, quan ha convidat a tothom a aquesta  experiència que busca “enriquir l’esperit juvenil a través de l’art i la diversió”.

Al llarg del Cicle, s’anima als participants a completar el passaport de mag per a entrar  en un emocionant sorteig amb sorpreses màgiques. L’entrada és gratuïta a cada sessió, amb aforament limitat i la participació està oberta fins a completar aforament.

La inauguració està programada per al pròxim 25 de novembre, marcada per la projecció  del primer lliurament de la sèrie, “Harry Potter i la Pedra Filosofal”, dirigida per Chris  Columbus en 2001. L’esdeveniment començarà a les 16.00 h amb trobades interactives amb personatges, tallers temàtics i activitats màgiques. La projecció de la pel·lícula es  durà a terme a les 18.00 h, seguida de més activitats fins a les 22.30 h, en col·laboració  amb els professors de la fictícia escola de màgia josepina.

El dissabte, 2 de desembre, el Cicle continuarà amb “Harry Potter i la Cambra Secreta”  (2002). A partir de les 16.00 h, els voltants de l’Ajuntament es transformaran en un espai  dedicat a tallers de Harry Potter. La projecció de la pel·lícula tindrà lloc a les 18.00 h.

El Dissabte 9 de desembre, la màgia s’intensificarà amb “Harry Potter i el presoner  d’Azkaban ” (2004). La projecció començarà a les 18.00 h.

En dissabte 16 de desembre, l’aventura continuarà amb “Harry Potter i el Calze de Foc”  (2005), dirigida per Mike Newell. La projecció està programada per a les 18.00 h.

Dissabte 13 de gener, la saga donarà un gir amb “Harry Potter i l’Ordre del Fènix” (2007),  dirigida per David Yates. A més de la projecció a les 18.00 h, es realitzarà una emocionant  Escape Room Harry Potter per a aquells majors de 12 anys. Les sessions, que es duran a  terme de 13.00 a 18.00 h i de 20.30 a 22.30 h, requeriran inscripcions prèvies.

Dissabte, 20 de gener, la trama s’aprofundirà amb “Harry Potter i el Misteri del Príncep”  (2009), dirigida per David Yates, a les 18.00 h.

Dissabte 27 de gener serà el torn de “Harry Potter i les Relíquies de la Mort: Part 1”  (2010), dirigida per David Yates. La projecció començarà a les 18.00 h.

Finalment, el dissabte 3 de febrer, la saga aconseguirà el seu clímax amb ” Harry Potter  i les Relíquies de la Mort: Part 2″ (2011), dirigida per David Yates. La jornada començarà  a les 16.00 h amb la Festa final de Cicle Cinema Juvenil, seguida de la projecció a les  18.00 h.

La saga, també en paper 

“Harry Potter és un fenomen cinematogràfic, però també un gran fenomen literari que  impulsa a molts nens i joves a la lectura”, ha afegit la regidora de Cultura, Patrimoni i  Educació, María José Ríos. “És un projecte que ens fa molta il·lusió i esperem que tothom  el pugui gaudir”, ha puntualitzat.

És per això que aquest mes de novembre les biblioteques del municipi tindrà en  exposició la saga Harry Potter en català, castellà i anglès, per a aquells joves que es  troben amb ganes de més i que vulguin recrear-se en tots els detalls que no s’han pogut  reflectir en la pantalla.