Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep obre el termini per sol·licitar les parades del mercat de producte ecològic i d’artesania

19 febrero, 2024

El mercat ja és tota una tradició a Sant Josep de sa Talaia i constarà, com de costum, de mig centenar de parades als voltants de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia informa que ja està obert el termini per sol·licitar l’obtenció de parades de venda temporals al mercat de producte ecològic i d’artesania tradicional de Sant Josep per a l’any 2024, que es durà a terme des del dissabte 6 d’abril fins al 26 d’octubre, ambdós inclosos.

Les sol·licituds per a formar part del procés per obtenir una parada de venda temporal s’hauran de presentar fins el proper dia 5 de març, inclòs, dins el termini de 15 dies naturals a partir de l’endemà de la publicació de les bases en el tauler d’anuncis del lloc web municipal i en el tauler d’anuncis de la seu electrònica de l’Ajuntament. Es tracta d’un procediment que es pot dur a terme a través de la seu electrònica amb certificat digital i de forma presencial.

Les persones sol·licitants hauran d’aportar, entre altres, el document d’identitat del titular de la parada, així com dels suplents, i en cas de tractar-se d’una persona jurídica, el CIF i una còpia de l’escriptura de constitució. Així mateix, hauran de fer una descripció dels productes que comercialitzaran i fotografies dels mateixos.

En cas de tractar-se de productes ecològics, s’haurà de presentar el certificat emès pel Consell Balear de la promoció agrària ecològica (CBPAE) i per exposar o vendre productes d’artesania tradicional d’Eivissa s’haurà de presentar la carta d’artesà, de mestre artesà o de mestre artesà honorífic.

A més, si s’exposen productes agraris o agroalimentaris d’Eivissa, s’haurà de presentar certificat d’estar inscrit en el Registre d’Explotació Agrària del Consell Insular d’Eivissa.

Una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds s’elaborarà la llista provisional d’admesos i exclosos i es publicarà al tauler d’anuncis del lloc web municipal i en el tauler d’anuncis de la seu electrònica de l’Ajuntament (www.santjosep.org). Des de llavors, es concedirà un termini de 10 dies naturals per a fer les esmenes corresponents, aportar la documentació sol·licitada o formular al·legacions a la llista provisional.

El regidor de Promoció Empresarial i Transports de Sant Josep de sa Talaia, Esteban Marí, ha destacat d’aquest mercat que “es tracta d’un dels aparadors més consolidats de l’artesania a l’illa d’Eivissa, reunint durant els mesos de primavera, estiu i tardor cada cap de setmana centenars de persones que visiten a propòsit Sant Josep”. Per això, ha aprofitat l’ocasió per “animar un any més als nostres petits comerciants a participar”.

 

Un mercat històric

Com de costum, el mercat constarà de 50 parades, situades al llarg dels carrers de vianants davant el carrer de Pere Escanellas i el carrer de l’Ajuntament, encara que el nombre i natura de les parades del mercat es podrà modificar segons el criteri de l’Ajuntament de Sant Josep. La periodicitat del funcionament del mercat serà setmanal, tots els dissabtes, amb un horari des de les 9:30 hores fins a les 13:30 hores.

El consistori, a més, posarà a disposició, amb l’objectiu d’exhibir i protegir els productes, les casetes mòbils municipals. Per a fomentar la creació de nous agricultors i donar cabuda als que encara no tenen prou producte per a assistir regularment al mercat, serà possible compartir parada entre diferents productors, fins a un màxim de quatre, sempre que quedi degudament definit el funcionament d’aquella parada i es compleixi amb els requisits establerts en aquestes bases.