Noticias

L’avaria del bombeig provoca un nou vessament del clavegueram a Xinxó i obliga a tancar al bany la platja

22 septiembre, 2022

L’avaria del bombeig provoca un nou vessament del clavegueram a Xinxó i obliga a tancar al bany la platja

La platja de Punta Xinxó ha quedat tancada al bany aquest migdia arrel de l’avaria que ha patit el sistema de sanejament de Cala de Bou, que ha ocasionat un vessament a la arena que ha arribat a les aigües d’aquest indret. Com ja va passar al juny d’enguany, s’ha aturat el bombeig de la canonada d’aigües residuals que passa per aquest tram del litoral molt prop de l’aigua i això ha causat que el cabdal acumulat sortís per quatre punts de la conducció, inclosa la caseta de bombeig.

La fuita simultània en aquests punts ha arrossegat una mica d’arena de la platja i ha arribat a la mar, tot i que ràpidament els operaris han actuat per netejar la costa. Tot i això, la persistència de males olors han aconsellat el tancament preventiu de la platja fins que les analítiques no confirmin l’absència de contaminació. Des del departament de Platges i Litoral s’ha ordenat la realització d’una primera mostra aquest matí i en funció del resultat que s’espera rebre demà es decidirà si es reobre al bany la platja. Mentrestant s’ha posat la bandera vermella i s’ha acordonat amb cinta policial l’accés a la mar.

El sanejament de Cala de Bou registra problemes amb relativa freqüència pel deteriorament i l’antiguitat de les canonades, amb trams que encara són de fibrociment. Renovar y retirar del domini públic el sistema de clavegueram és una de les principals actuacions ambientals incloses en el projecte de transformació de la badia de Portmany iniciada des de Sant Josep amb l’Ajuntament de Sant Antoni i amb finançament de l’Impost del Turisme Sostenible del Govern balear.