Noticias

Sant Josep presenta un ampli calendari d’activitats en commemoració del 8M, Dia Internacional de la Dona

28 febrero, 2024

L’acte central tindrà lloc el 8 de març a les 12:00 hores, on es farà la lectura del manifest a l’Ajuntament de Sant Josep, i l’agenda d’activitats s’estendrà al llarg de tres setmanes

Sant Josep de sa Talaia, 28 de febrer de 2024

La regidoria d’Acció Social, Família i Igualtat de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha presentat avui l’agenda d’activitats programades al llarg del proper mes de març per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

A la roda de premsa, que ha tingut lloc aquest migdia, han assistit la regidora d’Acció Social, Família i Igualtat, Marilina Serra, i la regidora de Cultura, Patrimoni i Educació, María José Rios, en tractar-se d’un programa transversal on han participat ambdues àrees, juntament amb la d’Esports i Joventut.

Serra ha expressat la seva agraïment “per la feina del departament, no només en aquestes tres setmanes d’activitats, sinó també durant tot l’any, ja que les accions destinades al foment de la igualtat són una constant”. Ríos, per la seva part ha mostrat la seva gratitud “a l’hora de desenvolupar conjuntament un programa que fa servir en gran part la cultura com a eix conductor”.

L’acte central del Dia Internacional de la Dona serà el 8 de març a les 12:00 hores a l’Ajuntament de Sant Josep on es farà la lectura del manifest. No obstant això, una desena d’actes socials, culturals i esportius, estendran l’esperit feminista al llarg i ample del municipi de Sant Josep les properes tres setmanes.

Teatre i cinema

L’agenda d’activitats s’inaugura dissabte 2 de març a l’Auditori de Caló de s’Oli amb la representació, a les 19:00 hores, de l’obra de teatre ‘Escritoras’. La companyia Maracaibo Teatro és l’encarregada d’adaptar el llibre homònim de l’escriptora Carmen G. De la Cueva i la il·lustradora Ana Jarén on es narra la commovedora relació d’unes dones que troben en l’escriptura i l’amistat la força per poder creure en elles mateixa. Una combinació de narració i dansa que exhibirà als espectadors un relat de sororitat i una història d’amistat entre dones cultes i apassionades. L’entrada es lliure fins a completar aforament.

Aquesta, però, no serà l’única proposta teatral del programa del Dia Internacional de la Dona a Sant Josep de sa Talaia. Amb la col·laboració del Consell Insular d’Eivissa, dijous 14 de març la companyia de teatre La Cómica representarà ‘Igualiyay@s’, una obra destinada a un públic especial com son els nostres majors. Per acudir, hauran d’inscriure’s prèviament als centres de majors i es proporcionarà un servei de transport gratuït des de Sant Josep i des de Sant Jordi.

Pel que fa al cinema, al Centre de Cultura Can Jeroni es projectarà el divendres 8 de març la pel·lícula ‘She said’ (2022). Un film basat en el llibre de les reporteres Jodi Kantor i Megan Twohey on es relata la investigació periodística de les autores que va aconseguir destapar els casos d’abusos del productor de Hollywood Harvey Weinstein i va impulsar el moviment ‘MeToo’.

Literatura i tallers

Les activitats organitzades per l’àrea d’Acció Social, Família i Igualtat també contemplen diverses propostes relacionades amb la lectura i tallers de creativitat.

D’aquesta manera, el proper dimarts 5 de març la biblioteca Vicent Serra Orvay de Sant Jordi acollirà a les 17:30 hores la sessió de contacontes ‘Arrels de colors’ a càrrec de Nexes Arteduca. Per assistir-hi cal inscriure’s prèviament a través del correu bibliosantjordi@santjosep.org.

Just l’endemà, dimecres 6 de març, la biblioteca de Sant Jordi també acollirà un taller de lectura sobre feminisme i pau, de la mà d’Hybris Investigación y Acción Social, a partir de les 18:00 hores. En aquest cas, l’assistència també haurà de confirmar-se amb anterioritat a través del correu del centre.

D’altra banda, divendres 8 de març a les 17:30 hores, a la biblioteca de Cala de Bou la sessió de contacontes la durà a terme Sonrisas Médicas amb ‘El viaje del Alma’. En aquest cas es tracta d’una activitat destinada a boixos d’entre 3 i 9 anys i no cal inscripció prèvia.

Així mateix, dissabte 9 de març, durant tot el matí a la plaça de Sant Jordi, es duran a terme activitats per fomentar la creativitat entre els infants i els adolescents, a través de tallers de plantilles feministes organitzats per Lucía Ortín. Està previst que comencin a les 10:30 hores i s’estenguin fins a les 13:30 hores.

El calendari d’activitats del Dia Internacional de la Dona el tanca precisament una activitat literària que es celebrarà a la biblioteca de Sant Josep. Es tracta de la presentació del llibre ‘Intensas’ amb la seva autora, Ana Requena. Es tracta d’un llibre que analitza les noves formes d’estigmatització de les dones en un moment on elles ja han decidit reclamar allò que consideren necessari.

Dansa, poesia i esport

L’agenda d’activitats organitzades pel 8 de març a Sant Josep de sa Talaia la completen la XII Cursa per la Dona que es celebrarà diumenge 10 de març, que sortirà precisament des de Platja d’en Bossa, davant de l’Hotel Ushuaïa, a les 11:30h.

Aquell mateix dia a les 19:00 hores tindrà lloc al Centre de Cultura Can Jeroni l’espectacle de dansa ‘Las humanes de las olas’, a càrrec d’IB Danza, amb la col·laboració de l’Institut Balear de la Dona.

Finalment, divendres 15 de març es celebraran a la porxada de l’església de Sant Jordi les ‘Tocades per la poesia: solpost de versos i poesia’, una activitat musical molt especial que consistirà en un acústic del grup Endèmics. L’actuació tindrà lloc a partir de les 19:30 hores.