Noticias

Setmana de la Mobilitat amb una ruta ciclista al voltant de Sant Jordi per conèixer els nous vials per a bicis i les pròximes actuacions previstes en aquesta matèria

22 septiembre, 2022

L’Ajuntament de Sant Josep se suma a la Setmana de la Mobilitat amb una ruta ciclista al voltant de Sant Jordi per conèixer els nous vials per a bicis i les pròximes actuacions previstes en aquesta matèria

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la regidoria d’Esports, se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat amb una tarda dedicada a la bicicleta al voltant de Sant Jordi, nucli on es projecten diverses intervencions orientades a fer més sostenibles els desplaçaments de la població i pacificar el trànsit rodat al centre. Aquesta jornada es celebrarà el proper dijous, 22 de setembre. En aquest sentit, s’ha convocat una bicicletada popular que sortirà del Casal Xerinola a les 17.30 hores i recorrerà els vials on ja està implantat i on està previst introduir el carri bici, configurant un anell circulatori que passa per les zones escolars i esportives del poble saliner. «Volem fer una festa amb tota la gent que s’ha animat ja a deixar el cotxe aparcat i s’ha passat a les dues rodes amb tota una tarda centrada en la bicicleta», ha explicat el regidor d’Esports, Francisco Vives.

Vives ha explicat que després de passar per Can Raspalls i Can Guerxo, la caravana de bicicletes baixarà fins al centre del poble on està previst celebrar diversos jocs d’animació i on s’oferirà a tots els interessants un taller de reparació de bicicletes. Els participants rebran una camiseta de record de la bicicletada.

«Des de la posada en servei del primer tram del carril bici entre Can Guerxo i el CEIP Sant Jordi hem vist augmentar molt el nombre de persones que s’animen a fer aquest trajecte sobre dues rodes i estam segurs que encara seran més quan s’estengui aquesta xarxa fins Can Raspalls i el seu entorn, que és una acció que ens reclamen des de fa temps els centres escolars d’aquesta zona», ha dit el tinent d’alcalde d’Obres, Pere Ribas.

Ribas i Vives han convidat a tots els jordiers a participar en aquesta primera diada de la bicicleta. Ribas ha recordat també que a dia d’avui la xarxa de carrils bici de Sant Josep suma un total de gairebé 8 km (7.990 metres). La idea és «establir una  xarxa que permeti els desplaçaments entre distintes parts del municipi i connectar amb les xarxes dels municipis vesins», entre les primeres que es preveu abordar està la connexió de la xarxa de Sant Jordi amb la de Vila, «que ja estaran molt a prop una de s’altra quan executem la segona fase del carril bici fins Can Raspalls».