Noticias

XVI Cicle de Concerts de Tardor a l’orgue de Sant Josep de sa Talaia

9 noviembre, 2023

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, el Cor de sant Josep i la Parròquia, tornen a  presentar aquest cicle amb dos propostes musicals. 

Des de l’any 2006, els concerts d’orgue s’han convertit en el destacat esdeveniment  cultural anual en el municipi de Sant Josep, interromputs només per la pandèmia.  L’església de Sant Josep, llar d’un majestuós orgue construït en 2006 en els Tallers de  Pere Reynés Florit a Campanet (Mallorca), d’estil barroc i amb prop de 2000 tubs, serà  l’escenari d’aquests esdeveniments musicals.

Al llarg de les edicions anteriors, el cicle ha comptat amb la participació de destacats  organistes com Vicenç Prunés, Ramon Oranias, Arnau Reynés, Rafel Riera, Angelo  Comotto, Héctor París, Andreu Martínez, així com cors com la Escolania de Montserrat,  Escolania de Lluc, Cor de la Universitat de les Illes Balears i Cor Tirycae.

Enguany, la programació inclou dues propostes musicals imperdibles. El dissabte 11 de  novembre a les 20.15 h, l’organista Pau Prades Curto de Tivenys (Tarragona) oferirà el  recital “Pinzellades d’orgue arreu del temps: de Correa a Mendelssohn”, una travessia  musical per la literatura organística des del segle XVI fins al XIX. Prades, graduat en orgue per la Escola Superior de Música de Catalunya, ha destacat en diverses actuacions,  incloent-hi la Catedral de Tortosa i la Basílica de Montserrat.

La segona cita tindrà lloc el dissabte 25 de novembre a les 20.15 h, protagonitzada pel  Duo Lhav, compost pels músics eivissencs Adolfo Villalonga Juan en l’orgue i Lucia  Herranz Roig com a soprano. Interpretaran “Cançons de l’Andalusia medieval i glossa del  renaixement”, oferint una mirada a la música medieval andalusina i als cants del  Renaixement.

Tots dos concerts compten amb el patrocini de l’Ajuntament de Sant Josep,  l’organització del Cor de Sant Josep i la col·laboració de la Associació de Veïns de Sa Raval  i la Parròquia de Sant Josep. L’entrada és gratuïta per a tots els assistents.