Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep lliura els diplomes de participació a l’alumnat treballador del projecte mixt Neteja Sant Josep III.

31 octubre, 2017

Aquest matí, la primera tinent d’alcalde i regidora de Formació, Paquita Ribas, ha lliurat a l’alumnat treballador del  projecte  mixt  Neteja Sant Josep III, el  diploma que els acredita la superació de la formació.

El projecte mixt d’ocupació i formació per a joves menors de 30 anys de garantia juvenil Neteja Sant Josep III  que l’Ajuntament de Sant Josep, amb  la participació del SOIB i amb el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SPEE) i del Fons Social Europeu (FSE), ha dut a terme durant 12 mesos, ha permès que 5 joves obtinguin el certificat de professionalitat de nivell 1 en Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals.

 Aquest programa,  que es va iniciar el  novembre de 2016 i  finalitza avui,   31 d’octubre de 2017, ha compaginat 150 hores de formació específica per a l’obtenció del certificat i 435 hores en formació complementària en comunicació en llengua catalana i castellana, competència matemàtica i formació en altres àrees com la sensibilització en igualtat d’oportunitats, alfabetització informàtica i orientació laboral amb 1095 hores de treball efectiu. Recordem que l’alumnat ha tingut un contracte de formació i ocupació  remunerat, proporcional a les hores de treball realitzat.

 L’alumnat treballador ha realitzat tasques de reforç del servei municipal de neteja, exercint les seves funcions a les dependències municipals: col·legis públics, espais polivalents, poliesportius, oficines municipals, oficines de turisme, etc.

Les sortides professionals, a les quals opten aquests joves que han  obtingut el certificat  de professionalitat, són, entre altres, de personal de neteja o netejador en general, peó especialista de neteja, especialista de neteja, netejador/a de cristalls, expert en neteja d’immobles, vidrier d’edificis, netejador de finestres, etc. De fet, arran de la formació rebuda, una de les alumnes treballadores ja ha estat contractada per un prestigiós hotel de l’illa, a més varies empreses del sector nàutic han manifestat el seu interès per l’alumnat treballador que ha finalitzat la formació.