Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia agraeix l’alta participació de l’alumnat de Secundària del municipi al dispositiu especial endegat per facilitar la seva participació al cribratge de la COVID-19 a Can Guerxo

5 febrer, 2021

Amb motiu del cribratge massiu que avui ha començat al Poliesportiu de Can Guerxo, l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha posat en marxa un dispositiu especial per oferir als alumnes de Secundària dels centres del municipi la possibilitat de participar també en aquesta acció per tallar les cadenes de contagi de la COVID-19. En total, entre avui i demà està previst que es sotmetin a les proves gairebé 350 estudiants. «La iniciativa ha tengut una resposta molt bona de la comunitat educativa i no podem més que donar a tothom les gràcies per la seva implicació, que ha fet possible que un percentatge tan alt de l’alumnat dels tres centres de Secundària de Sant Josep hagi acceptat aquest oferiment que els fèiem des de l’Ajuntament», ha dit la regidora d’Educació, Noemí Boned.

Així, gràcies a la col·laboració dels docents i equips directius dels centres educatius, en els dies previs s’han tramitat les autoritzacions dels tutors de l’alumnat interessats en que els seus fills i filles participessin al cribratge i avui ja han passat els primers, els que estudien a l’Institut de Sant Agustí, l’únic que es troba dins la Zona 1 en que s’ha dividit el municipi per aquest cribratge.

Els 94 estudiants del centre han arribat en distints autobusos, amb un màxim de 30 jóvens cada un -sembre del mateix grup per tal de no mesclar els distints grups bombolla i mantenir les distàncies entre ells- acompanyats dels professors i professores que marca la normativa educativa. Val a dir que tots ells han donat negatiu en les proves i s’han mostrat molt interessats en participar al cribratge.

Demà, quan és el torn de la Zona 2, està previst que passin per Can Guerxo també els 120 alumnes del torn de matí i els 90 del torn de tarda de l’IES Algarb, així com els 46 de l’Escola d’Arts que han mostrat interès en participar en el cribratge.

També està previst que passin els quatre primers equips de la Penya Esportiva Sant Jordi, més d’un centenar d’esportistes en total, que han comunicat la seva intenció de sotmetre’s tots ells a les proves com a gest de responsabilitat amb el què volen també col·laborar a animar a la població a participar en aquest cribratge.

L’alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, ha visitat aquest matí el poliesportiu junt amb la regidora de Sanitat, Guadalupe Nauda, que s’ha sotmès al test d’antígens amb resultat negatiu, i han valorat molt positivament l’afluència de persones a les instal·lacions; també l’agilitat amb que està funcionant tot el procediment, pràcticament sense esperes. «Estam segurs que arribarem a unes xifres molt altes de participació, perquè som gent responsable i ens preocupem pels altres. Hem d’agrair la feinada que fan els sanitaris i tota la gent mobilitzada per aquest cribratge perquè d’aquí es pugui sortir amb tranquil·litat per nosaltres i pels que estimam», han dit.

Amb motiu d’aquest dispositiu s’ha reordenat el trànsit per tal de facilitar la fluïdesa durant aquests dies amb un únic itinerari d’entrada pel carrer de la Mèrlera i sortida cap al carrer de ses Escoles Noves. Per garantir el funcionament normal de tot el cribratge s’han mobilitzat agents de la Policia Local amb el suport dels voluntaris de Protecció Civil a l’exterior del recinte.

Segons ha informat la conselleria de Salut, al llarg del matí, des de les 10 hores i fins les 13.40, s’han realitzat 600 tests dels que només una persona ha donat positiu. La resta de dies l’horari de cribratge serà entre els 9 i les 18 hores.

La zona 1 de Sant Josep és la que abarca tota la part nord, que inclou les cales de Ponent des de Cala d’Hort, les poblacions de Sant Agustí, tota l’àrea de Cala de Bou, Sant Josep i Benimussa. A més d’aquesta primera jornada, també el proper dissabte, 6 de febrer, està reservat per a la població d’aquesta zona del municipi.

Demà es el primer dia amb preferència pels residents a la Zona 2, que va des Cubells fins al llindar de Vila, pel sud; per l’interior, inclou tots els residents des de Can Pep Xica fins al Pla de Sant Jordi, inclòs Platja d’en Bossa, Sant Francesc i tot l’àmbit de ses Salines. També serà la zona preferent en l’última jornada del cribratge, aquest diumenge, 7 de febrer.