Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep elimina un punt negre de la xarxa de distribució d’aigua al carrer Guipúscoa de Cala de Bou i repara el pont de Port des Torrent

22 febrer, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha escomès la renovació i millora de la canonada de distribució d’aigua als habitatges del carrer Guipúscoa de Cala de Bou, en un tram considerat un punt negre de la xarxa per les freqüents avaries i trencaments que patia l’antiga canonada. El final d’aquests treballs ha coincidit amb el de les feines de reparació del pont de Port des Torrent, com ha comprovat l’alcalde accidental, Angel Luis Guerrero, en una visita a la zona.

Les feines a la xarxa de distribució d’aigua del carrer Guipúscoa varen començar fa un mes i han tengut un cost de 39.000 euros. Aquests treballs han consistit en la renovació d’un tram de menys de 500 metres de la canonada, per ampliar la seva capacitat i millorar la seva resistència. En ser de major diàmetre, la conducció renovada suportarà millor el cabdal d’aquesta part de la xarxa. L’anterior, deteriorada pel pas del temps, es trencava sovint per causa de la pressió, amb fuites que ara es confia que no es tornaran a produir.

«L’aigua és un recurs molt valuós que, al nostre cas, ens surt molt car de produir perquè tota la que consumeixen les llars connectades a la xarxa és dessalada, així que hem de seguir treballant perquè cap gota d’aquesta aigua es perdi pel camí», ha dit Guerrero en la visita a les feines que s’han fet en aquest carrer, on s’estan acabant de tapar les rases per tornar a deixar transitable tot el carrer.

Aquests treballs han coincidit amb l’actuació escomesa al pont de Port des Torrent, on s’ha fet una petita intervenció per millorar l’evacuació d’aigües pluvials en aquesta construcció, a més d’arranjar tot l’entorn d’aquest tram del carrer. Aquesta actuació ha consistit en rebaixar l’alçada de la vorera a la part central del pont, on s’embassava aigua en cas de pluges fortes amb el perill que això podia suposar per als vianants i el trànsit. També s’ha desbrossat les marges del pont sobre el torrent i s’han refet, polit i repintat les baranes del pont per tal que recuperi el seu millor estat.

Val a dir que aquest pont data del 1972 i és un disseny de l’arquitecte tècnic Josep Maria López Llaquet, que va dirigir també la seva construcció, sent el primer realitzat a l’illa d’Eivissa en la seva tècnica.