Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia recepciona les obres del nou Casal de Joves de Sant Josep, un nou espai de trobada que els i les adolescents d’aquest nucli ajudaran a decidir de quin equipament ha de disposar

7 maig, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha recepcionat aquest matí les obres d’adaptació i ampliació dels antics vestuaris del camp de futbol de Sant Josep com a nou casal de joves. Tot seguit, els joves d’aquesta població, que ja el varen poder visitar fa uns dies, acabaran de decidir de quin equipament creuen que ha de disposar en aquest espai. «El nou Casal de Joves ve a completar la xarxa municipal que integren el Bauxa, de Cala de Bou, i el Xerinola, de Sant Jordi, i serà el punt de trobada pels i les adolescents i jóvens de l’entorn de Sant Josep, Es Cubells i les cales de Ponent», ha dit la regidora de Joventut, Noemí Boned, que ha destacat també «la capacitat per adaptar-se a les necessitats d’aquest nou centre juvenil, atès que s’ha concebut com un espai modular».

Aquesta part del recinte municipal d’esports va quedar en desús fa uns anys arrel de la construcció del nou edifici del camp de futbol. La transformació d’aquest espai ha portat mig any de treball i ha tengut un cost proper als 300.000 euros. Així, el nou casal s’organitza en cinc espais diferents. D’una banda hi ha una part configurada com a quatre sales, dues d’elles dotades de separació modular per adaptar-se a grups més petits. Seguidament hi ha una sala de 50 metres quadrats concebuda com un espai multiusos que també es podria destinar a accions formatives fora de l’horari de funcionament del centre juvenil.

Després d’una zona de pas s’arriba a una gran sala destinada a les sessions dirigides com determinades activitats físiques i disposa de banys propis i dutxa, a més d’una àrea de magatzem. L’última sala, que remata aquesta part del recinte, es reserva per a l’ús d’entitats esportives. Totes aquestes sales, s’organitzen en torn a un pati independent, en el que es poden realitzar també activitats sense interferir en altres pràctiques del recinte esportiu, i remata el conjunt l’àrea on hi ha la sala d’assaig per a joves músics, junt amb el magatzem del casal i els banys.

Els joves de Sant Josep varen participar fa uns dies en una assemblea per acabar de triar què volen trobar al seu Casal: quins dispositius electrònics, quins jocs o quin tipus de mobiliari, però també qüestions com el nom que tendrà. Després de la trobada, els assistents han seguit la conversa a través de missatgeria mòbil on hi participen també els tècnics de Joventut. «En el que més estan coincidint tots ells i elles en que l’espai ha de ser polivalent i còmode, concebut com un lloc on trobar-se els grups d’amics». També hi ha peticions més concretes, com algun mirall gran per practicar passos de ball o un microones per poder-se fer crispetes.