Notícies

Sant Josep aconsegueix la declaració de Ciutat Amiga de la Infància per part d’Unicef, que valora el treball «en primera línia» de l’Ajuntament per donar resposta a les necessitats de la ciutadania «sense deixar enrere els nens i nenes»

18 juny, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha estat reconegut com a Ciutat Amiga de la Infància en el marc de la IX convocatòria de Reconeixements 2021-2025. La decisió s’ha pres en la reunió celebrada ahir de la Secretaria Permanent d’aquesta iniciativa, formada per representants del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), l’Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l’Adolescència (IUNDIA) i UNICEF Espanya. La decisió ha estat comunicada aquest matí junt amb l’enhorabona per un reconeixement assolit en unes condicions especialment difícils, en plena pandèmia. Així, en nom d’Unicef Espanya i dels membres de la Secretaria Permanent de Ciutats Amigues de la Infància es destaca que «en un any molt difícil», l’Ajuntament ha estat «en primera línia donant resposta a les necessitats de la ciutadania, sense deixar enrere els nens i nenes».

«Aquest reconeixement posa en valor la tasca dels governs locals, en aliança amb altres actors, i en especial, amb els seus destinataris, nens i nenes, per protegir i garantir el compliment dels seus drets i liderar un procés continu en la implementació de polítiques, en qualsevol circumstància, que tenen un impacte tangible en el seu benestar», explica la comunicació de la Secretaria Permanent i Unicef.

«Ser part de la xarxa de Ciutats Amigues de la infància implica compartir la visió que cada nen, nena i adolescent pugui desenvolupar-se plenament a la seva ciutat i comunitat, perquè el progrés de la infància és el progrés de tothom», explica l’entitat en la seva nota de felicitació a l’alcalde de Sant Josep, Ángel Luis Guerrero, per aquest reconeixement. Guerrero, ha rebut «amb molt d’orgull i molt de respecte una distinció que ens obliga a seguir en la mateixa línia: la d’escoltar i governar per tothom, parant bé les orelles al que tenen a dir els més joves, que representen més d’una quarta part de la nostra població». L’alcalde ha ressaltat també «la immensa tasca que han fet la regidora d’Educació, Infància i Joventut, Noemí Boned, i tot el seu equip, per perseguir aquest objectiu fins aconseguir-lo».

Boned, per la seva banda, ha compartit plenament «els objectius i compromisos que implica aquest reconeixement que rebem amb molta responsabilitat perquè també implica unes obligacions que estam disposats a assumir plenament». La regidora ha destacat també «la feinada que ha fet el personal dels departaments d’Educació, Infància i Joventut per aconseguir aquesta fita, un objectiu que ha requerit molt d’esforç i que no s’hauria aconseguit sense la seva implicació».

«Tampoc hauria estat possible sense la implicació de tota la comunitat educativa i els propis interessats, els infants i adolescents del municipi. Tenim la sort de comptar amb una infància i un jovent reivindicatius i exigents davant un Ajuntament i volem que segueixin sent així, que siguin ambiciosos per assolir junts noves metes per obrir-mos a la seva participació i en la defensa dels seus drets», ha afegit la regidora.

El reconeixement comunicat avui es farà oficial el proper mes de juliol, el dia 14, a través d’un acte virtual d’entrega de guardons.