Noticias

Arrenca la III edició del mercat de Sant Josep

30 maig, 2019

Aquest matí l’Alcalde, Josep Marí Ribas, i el primer tinent d’Alcalde i regidor d’Activitats econòmiques, Ángel Luís Guerrero, han presentat la III edició del Mercat de Sant Josep, un mercat de producte ecològic, local i d’artesania que se celebrarà a Sant Josep de sa Talaia cada dissabte de juny a octubre.

El Mercat col·labora amb la protecció de la nostra biodiversitat, de les varietats vegetals i els productes autòctons, dóna a conèixer les tradicions i els valors culturals i naturals de l’illa d’Eivissa i promou la incorporació al món rural de joves agricultors, afavorint el seu manteniment i promovent nous models de negoci que no basin la seua activitat en el turisme de sol i platja. Tot per aconseguir un municipi encara més sostenible i que fomenti activitats econòmiques desestacionalitzadores. Amb la participació del teixit comercial i de la resta d’agents, la ciutadania satisfà les seves necessitats i desitjos: compres, oci, relacions i aprenentatge.

“El Mercat de Sant Josep encetarà aquest dissabte dia 1de juny la que serà la III edició. Es una activitat que ha tengut molt bona acollida, tant entre les persones residents com per aquelles que ens visiten. És una bona oportunitat de dinamitzar el poble, i a més els tallers i altres activitats que complementen el mercat estan molt enfocades a mantenir la nostra cultura i tradició…sigui amb gastronomia tradicional, tallers d’espart, com hem tengut altres anys, aprenent a fer orelletes…però també posant en valor el producte local, de temporada i de qualitat”. Ha recordat l’Alcalde.

És per això que per a aquesta III edició també s’han dissenyat les activitats anomenades “Tallers”. N’hi haurà de cultura tradicional eivissenca, pels quals es comptarà amb la participació de persones del municipi, de manera que siguin agents actius d’aquest esdeveniment de promoció i conservació de costums i tradicions eivissenques. Els tallers gastronòmics “Sabors d’Eivissa al mercat”, presenten l’oportunitat per redescobrir en família els sabors tradicionals i recuperar productes oblidats de l’horta d’Eivissa. Estaran dirigits per Marga Orell, del restaurant S’Ametller. Tots els plats tindran com a ingredients principals els productes de temporada i es celebraran el darrer dissabte de cada mes.

Com a novetat d’enguany els tallers didàctics “Les nostres paraules al mercat”. Tallers que pretenen ser una oferta de lleure en llengua catalana variada i fàcilment accessible que cobreixi les necessitats d’esbarjo pròpies dels infants que visitin el mercat. Aquest taller els permetrà adquirir coneixements diversos vinculats al mercat i relacionats amb les tradicions i costums d’Eivissa en un context informal i lúdic.

I la darrera novetat seran els tallers on aprendrem els valors del reciclatge, per aconseguir un municipi encara més sostenible, donant una nova vida a objectes que ja no ens serveixen perquè els hem utilitzat per a la fi per al qual van ser dissenyats, i així allargarem la vida dels objectes que ens envolten com tetrabrics de llet, caixes de cartó, oueres buides, etc.

Està previst que el mercat tingui una quarantena de parades, el doble de quan va començar l’any 2017.