Noticias

Can Jeroni acull l’estrena del documental “Els plàstics, l’amenaça silenciosa”

17 desembre, 2018

Can Jeroni acull aquest dimecres a la tarda l’estrena del documental “Els plàstics, l’amenaça silenciosa’, un treball del GEN-GOB finançat a través de les aportacions que els concessionaris de platges han realitzat a entitats del municipi.  El passi començarà a les 20.30 hores d’aquest dimecres 19 de desembre i l’entrada és gratuïta.

“Els plàstics, l’amenaça silenciosa” ha estat realitzat amb la participació de boixos i boixes d’escoles de Sant Josep, en col.laboració del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CESIC) i d’Observadores del Mar (IMEDEA).   Amb aquesta iniciativa es vol donar a conèixer entre l’alumnat la problemàtica dels micro plàstics en el seu entorn més proper, animant-los a actuar a nivell local per lluitar contra aquesta greu amenaça mediambiental.

El documental comença amb una explicació sobre el valor de la posidònia pel medi ambient, per a continuació alertar de la problemàtica de la contaminació marina, centrant-se en els greus perjudicis que està provocant l’abús dels plàstics.  A la cinta es recullen declaracions d’alumnes que han treballat en el projecte “Plàstic 0 a les escoles” -també impulsat pel GEN-GOB-, professors, científics i tècnics de Medi Ambient.

Cal recordar que els concessionaris de platges de Sant Josep destinaran en els pròxims 4 anys uns 900.000 euros en donacions a entitats i organitzacions del municipi per desenvolupar projectes de tipus social, medi ambiental i d’accessibilitat. El concurs de platges, impulsat per l’Ajuntament, ha donat prioritat a aquests criteris. Com a resultat, la majoria de les empreses adjudicatàries estan finançant iniciatives destinades a millorar la neteja del litoral de Sant Josep, la conscienciació social sobre la necessitat de protegir el medi ambient, la formació i l’atenció a nens i joves amb necessitats especials i l’organització d’activitats lúdiques per aquests boixos i boixes i les seues famílies, entre d’altres.