Noticias

Cap cas de positivitat a les primeres proves als integrants del grup estable del nen afectat per la COVID-19 detectat a l’escola d’estiu de Can Raspalls, que s’hauran de repetir el proper dilluns per descartar totalment més contagis

10 agost, 2020

La primera tanda de proves de detecció de la COVID-19 (PCR) al grup estable de l’escola d’estiu de Can Raspalls s’han acabat sense trobar cap més cas de positivitat, segons ha informat el Centre de Coordinació de casos COVID de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. Per confirmar aquests resultats i poder descartar totalment l’existència d’un brot de coronavirus al centre, s’ha citat als 20 menors del grup estable i els seus tres monitors a una segona prova que es realitzarà als integrants d’aquest grup estable el proper dilluns, 10 d’agost, en aplicació del protocol previst per aquesta mena d’episodis. Segons han informat des de la conselleria de Salut Pública, aquesta possibilitat es considera hores d’ara molt poc probable.

Mentre, el grup estable al que pertanyia el menor que ha donat positiu per la COVID-19 i les seves famílies han de mantenir «les mateixes condicions d’aïllament» en que es troben des que el passat dimecres, 5 d’agost, com ha recordat la regidora d’Educació, Noemí Boned, que ha agraït «la bona feina que han fet als monitors i equip directiu» de l’escola d’estiu on s’ha detectat aquesta situació, «aplicant en tot moment la normativa i els protocols per evitar riscs».

S’ha de recordar que el petit que va donar positiu pertany al grup dels nascuts els anys 2010 i 2011 i havia deixat d’acudir a les activitats el passat dijous, 30 de juliol. Dins del protocol que s’aplica a totes les escoles d’estiu del municipi, les instal·lacions varen ser desinfectades el passat dissabte, 1 d’agost, fets que han influït en que el risc de contagi es considerés reduït.

Noemí Boned ha reiterat la seva confiança en uns protocols que han mostrat «un funcionament adequat per a les circumstàncies» i ha volgut tranquil·litzar els pares que el passat divendres deixaren de portar els seus fills a l’escola d’estiu preocupats per l’evolució del cas: «És comprensible la seva preocupació, però hem d’aprendre entre tots a conviure en aquesta situació nova prenent amb normalitat les mesures de precaució que ens ajudaran a estar més segurs».

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i la conselleria de Salud Pública han coordinat les passes a donar en tot moment des que el passat dilluns, 3 d’agost, es va confirmar el positiu d’una dona del municipi. Arrel del resultat, es va procedir a realitzar proves PCR als fills d’aquesta persona i al seu entorn més proper, també es va advertir de la circumstància a l’escola d’estiu de Can Raspalls, on acudien dos d’ells. Dos dies més tard, la tarda de dimecres, es va confirmar el positiu d’un dels nens, mentre que la resta donaren negatiu.

Es dona el cas que els dos fills usuaris de l’escola d’estiu no havien tornat al centre des del passat dijous, 30 de juliol. Tot i això, seguint el protocol establert des de la conselleria de Salut des de la confirmació del positiu es va contactar a totes les famílies del grup estable del menor per tal que tots ells romanguessin a les seves cases fins a descartar més contagis. Aquestes famílies també han estat informades ja del negatiu a les proves que s’ha de confirmar amb les segones PCR de dilluns, abans de poder reprendre la seva rutina normal.