Noticias

El Centre de Cultura Can Jeroni reprèn la seva activitat amb un concert de música de cambra ofert pel prestigiós i internacional Alauda Quartet

3 octubre, 2019

L’activitat cultural torna al Centre de Cultura Can Jeroni de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia amb un programa que arrenca amb un important esdeveniment artístic: el concert de música de cambra que oferirà aquest diumenge, 6 d’octubre, a les 20.30 hores, el prestigiós i internacional Alauda Quartet, del qual forma part la violinista eivissenca Cristina Prats Costa, de Sant Antoni de Portmany.

El quartet Alauda està format, a més de per Cristina Prats, pel serbi Milan Berginc (violí), el granadí Ricardo Fuentes (viola) i la italiana Elena Cappelletti (violoncel). Va ser fundat el 2011 a la Royal Academy of Music de Londres i ha guanyat importants guardons. Entre ells, el primer premi i el premi del públic de la International Chamber Music Competition Massimiliano Antonelli, celebrat a Itàlia el 2018.

També han guanyat l’Orlando International Chamber Music Competition (2017), el Making Music Concert Artist (2017) i el Park Lane Group Artists (2015). El quartet segueix una atapeïda agenda, que els porta a festivals de música clàssica d’Europa, Àsia i Amèrica del Nord, incloent visites regulars a Espanya, Itàlia, Sèrbia i Alemanya, encara que la seva major presència és al Regne Unit, on ha gaudit d’actuacions a sales com el Barbican Hall, Purcell Room, Queen Elizabeth Hall, St. Martin-in-the-Fields, Conway Hall, Sant Margarets Westminster i Kings Place, i en els festivals de Kings Lynn, Bury St. Edmunds Concert Club, City Music Society, Avon Valley Concerts, Stockbridge o Lincoln International, entre altres. També van ser seleccionats com a quartet resident al complex artístic Snape Malting, dins del prestigiós Festival Anual d’ Aldeburgh.

En 2014 Alauda Quartet va debutar al Centre Nacional de les Arts Escèniques de Beijing durant la seva gira per la Xina. A partir de 2016, també forma part de Li Dimore del Quartetto de l’Associazione Piero Farulli, a Itàlia. En 2018, així mateix, va ser seleccionat per a participar a l’Evolution of String Quartet que organitza el Center for Arts and Creativity de Banff (Canadà), on tornen aquest any una altra vegada becats per la mateixa universitat.

A la Royal Academy of Music de Londres el quartet va estudiar amb Jon Thorn, del Quartet Badke, i va realitzar classes magistrals amb eminents quartets com Belcea, Artemis, Hagen, Endellions i Emerson. Els integrants de la formació també van obtenir el màster de música de cambra a la Hochschule für Musik d’Hannover, on van estudiar amb el Quartet Kuss. Quant a la seva producció discogràfica, l’Alauda Quartet ha gravat els quartets del compositor italià Roffredo Caetani, per a la discogràfica Brilliant Classics, en 2016. El CD compta amb el patrocini de la Fundació Caetani, a Itàlia, i ha rebut magnífiques crítiques de les revistes especialitzades The Strad i Gramophone.

Fins i tot han actuat en directe per a Radio Nacional de España i la Radio Vaticana de Roma. El quartet, així mateix, està involucrat en diversos projectes educatius i forma part de l’associació Music in Secondary School Trust, de Londres.

Sant Josep de sa Talaia, 3 d’octubre de 2019