Notícies

El Centre de Cultura de Can Jeroni acull aquest cap de setmana els 15 treballs que opten al concurs Sant Josep Net d’enguany, elaborats pels alumnes de 6è curs de Primària del municipi

24 maig, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia organitza junt amb la UTE Es Vedrà una nova edició del concurs Sant Josep Net en la que els escolars de 6è de Primària del municipi presenten els seus treballs, redaccions i maquetes en torn a un tema relacionat amb el reciclatge i la reutilització. Enguany el tema que es proposa és el paper de les fruites i les hortalisses dins del cicle de la matèria orgànica, escollit per la implantació durant aquest any de la recollida d’aquesta fracció, al nou contenidor marró. En aquest sentit, els diferents grups de sisè curs de Primària de les escoles del municipi han presentat un total de 15 maquetes relacionades amb la gestió d’aquestes restes amb les que s’ha organitzat una exposició que s’inaugura aquesta tarda de divendres, 21 de maig, a les 18.30 hores i es podrà visitar durant tot el cap de setmana al Centre de Cultura Can Jeroni.

L’exposició es podrà visitar durant el cap de setmana en el següent horari: divendres, 21 de maig, de les 18.30 a les 21 hores; dissabte, 22 de maig, de 10.30 a 13.30 h i de 18.30 a 21.00 h i diumenge, 23 de maig, de les 10.30 a les 13.30 hores.

Als seus treballs, els i les escolars de Sant Josep reflexionen sobre la importància del consum de fruites i hortalisses com sobre el paper que té en una dieta saludable i sostenible el fet que els productes escollits siguin de proximitat. Així, a les bases del concurs es recorda que a dia d’avui només es cultiva el 10% del territori, unes 5.900 hectàrees, front a les 27.000 que hi havia plantades el 1970.

La regidora de Medi Ambient, Mónica Fernández, ha destacat la conscienciació dels escolars alhora de enraonar sobre «el consum responsable i l’opció que representa apostar per les fruites i hortalisses de proximitat, que són una forma de protegir el nostre entorn de la intrusió d’espècies invasores i altres elements que puguin malmetre la nostra seguretat vegetal i alimentària» i les aportacions dels i les alumnes per mirar de completar l’economia circular del municipi amb les seves propostes

Per la seva banda, la regidora d’Educació, Noemí Boned, ha posat en valor el treball que s’ha fet a les aules per «treballar la implantació del nou contenidor marró, que permet el tractament de la matèria orgànica per generar compost que abonarà els nostres camps per donar lloc a noves fruites i verdures».

Els grups escolars han hagut de presentar una redacció amb les seves propostes que acompanyen la maqueta i una presentació digital. Amb aquests treballs, el jurat decidirà el repartiment de 2.750 euros pels cinc treballs més ben valorats, a més dels 13 premis de 250 euros que hi a previstos per valorar la millor idea original, la redacció inèdita o la maqueta més ben treballada, per mencionar alguns.