Noticias

EL FESTIN, FESTIVAL DE TEATRE INFANTIL

21 juny, 2019

La vigèsima edició del festival de teatre infantil de Sant Josep, El Festin, es celebrarà del 21 al 30 de juny oferint, com cada edició, actuacions de teatre, circ, màgia i moltes rialles. Comptarà amb la participació de grups de professionals i guanyadors de premis importants del nostre país així com grups amateur que pujaran a l’escenari per contar-nos les seves històries i els seus treballs estrenats recentment així com per fer somniar i riure als més petits de la casa.

El Festin, que es celebra des de l’any 1992, és una iniciativa de l’Ajuntament de Sant Josep i té com a objectiu principal la promoció i difusió de les arts escèniques entre la ciutadania i més concretament, perquè els boixos i boixes gaudeixin i valorin la cultura. Per aquests motius, El Festin ofereix propostes molt variades de teatre, dansa, música o humor del panorama nacional.

El festival tindrà lloc al col·legi públic de Sant Jordi a una carpa instal·lada a l’efecte i totes les actuacions seran gratuïtes i aptes per a tots els públics. Les funcions es celebraran durant els caps de setmana que resten del més de juny començant aquest divendres 21 en sessions des de les sis de la tarda fins a mig nit. Les actuacions correran a càrrec de vint grups de companyies procedents de no sols Eivissa sinó també d’altres punts d’Espanya com Alacant, Granada, Barcelona, Girona, Tarragona i Pontevedra, i és que, la qualitat d’aquest festival creix cada any i cada vegada són mes els interessats en participar-hi.

El consistori josepí, des de l’Àrea de Joventut, coordina la logística del festival proveint amb les infraestructures necessàries a l’efecte així com assumint les despeses de trasllats i allotjament dels artistes.

Amb el temps, El Festin ha adquirit un nivell professional i cada edició augmenta la qualitat dels grups participants i de les obres hi representades sense oblidar-se del seu esperit original que no és altre que fomentar entre els més petits l’estima pel teatre i experimentar per ells/elles mateixos/es com és esser un actor/actriu professional.

Des de l’organització del festival manifesten que el repte del festival és cada vegada més alt perquè pretenen aconseguir una major afluència de públic que l’any passat. En tot cas, aquesta vegada tornen amb molt d’entusiasme i sobre tot amb moltes ganes de que el públic gaudeixi i es deixi endur per tota la màgia que inundarà Sant Josep aquests dos caps de setmana.