Noticias

El festival Back To School celebra la seva desena edició amb dos dies de rock a Sant Jordi

22 setembre, 2022

El festival Back To School celebra la seva desena edició amb dos dies de rock a Sant Jordi organitzats per l’Ajuntament de Sant Josep i l’Associació Cultural Ses Barsetes

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i l’Associació Cultural Ses Barsetes organitzen la desena edició del festival Back to School, que en aquesta ocasió s’amplia a dues jornades i aposta per un cartell on mana el rock amb grups d’arreu de l’Estat i el més contundent de les bandes locals per omplir el cap de setmana del 23 i 24 de setembre al centre de Sant Jordi. «Per aquesta edició tan rodona hem apostat per la contundència de les guitarres de grups reconeguts i bandes locals, amb vuit grups que faran que aquests dos dies siguin memorables», ha explicat la regidora de Festes, Cristina Ribas, que ha felicitat a Ses Barsetes per l’esforç de tots aquests anys per portar les millors bandes, «perquè a Sant Josep som un municipi de música» en la presentació del cartell d’enguany amb Felipe Ruiz, representant a l’Associació Cultural Ses Barsetes.
Ruiz ha recordat que al llarg d’aquestes primeres deu edicions el BTS «ha animat el final de l’estiu a Sant Jordi de la millor manera, amb bona música en un festival on mana el bon ambient i el retrobament amb els amics que costa veure durant en devessall de la temporada, aquest és un festival que fa poble», encara que es troba entre els més respectats dels que es fan a tot l’Estat que programen música americana.

També han estat a la presentació d’aquest matí a Sant Jordi dos músics dels que participaran en el festival, Joan Barbé, que presenta el seu projecte en solitari al public jordier i ha valorat «l’aposta pel talent i pels grups eivissencs que ha fet sempre la organització» -l’organització aposta per grups amb repertori propi-, i Silvia San, de Poison Ivy, que s’ha confessat «una mica nerviosa» perquè són les encarregades d’obrir el BTS aquest divendres.
La música començarà els dos dies al voltant de les sis de la tarda i s’allargarà fins a la matinada amb les actuacions de quatre bandes i un dj cada jornada. «Enguany tornam a comptar amb gent de fora per fer un festival amb quatre bandes visitants i quatre locals, mantenint l’aposta per la música en directe i per atreure talent a Sant Jordi». El CRiC Ses Salines s’encarrega del menjar en un esdeveniment que també col·labora amb Ibiza IN, l’associació que lluita per la inclusió de les persones amb diversitat funcional a la nostra illa i que recollirà fons per les seves accions amb la venda de postres.

El divendres, 23 de setembre, els caps de cartell seran els asturians Mad Rovers, la banda nascuda fa sis anys que navega pels estils més guitarrers amb un resultat genuí i mica convencional, junt amb els Sonic Trash, que acumulen dos dècades de trajectòria i tres discs enregistrats, encara que on millor es gaudeixen és en directe. Els acompanyaran les potents Poison Ivy, la banda liderada Silvia San amb Silvia Coca i Elena Exenberger, i el nou projecte musical del multiinstrumentista Joan Barbé, que deixa momentàniament Joven Dolores per presentar en directe el seu segon disc en solitari, ‘Quorum’, amb una banda formada per ell mateix, Rafael Garcés al piano i saxo, Aarón Puente al baix, Joan Carles Marí a la bateria, Vicent Tur al trombó i Santiago Ramírez a la trompeta. Betterman DJ s’ocuparà que la música no falli entre actuacions.
Pel segon dia el BTS aposta per la música d’arrel americana amb The Riff Truckers, amb moltes milles de carretera a les esquenes des de Guernika, on es forma el grup el 2005. El segon grup visitant del dia, The Electric Alley, ja va passar per l’illa fa tres anys amb molt bon record pel públic. El quartet gadità destaca pel seu potent directe, que lliga perfectament amb les dos bandes que completen el cartell: Mind of Storm, formats el 2021 amb un estil molt influenciat pel rock alternatiu dels anys 90, i els Badak, amb tres anys de camí junts per un grup de músics veterans de l’escena metalera eivissenca. L’encàrrec que no decaigui la música entre actuacions serà Alex Forada DJ.