Notícies

El filòsof i escriptor Santiago Beruete presenta el seu últim assaig al cicle de filosofia que anima el professor Luis Orozco a la Biblioteca Vicent Serra Orvay de Sant Jordi

26 gener, 2023

El filòsof i escriptor Santiago Beruete, que predica amb èxit de vendes la ‘Jardinosofia’, o el que és el mateix, la jardineria com a eina de creixement personal, reflexió intel·lectual i pedagogia social, és el convidat de luxe per estrenar un nou cicle de converses al voltant de la filosofia que des de fa uns anys dinamitza el professor Luis Orozco i que setmanalment es celebren a la Biblioteca Vicent Serra Orvay de Sant Jordi. El cicle d’aquest es titula ‘Filosofia: diàleg amb els textos’, començant per l’última obra de Berruete, ‘Un trozo de tierra’. Es tracta d’un assaig però en aquesta ocasió li ha donat el format de 22 relats sobre els que girarà la conversa amb l’autor que proposa Orozco. La cita és el proper dijous, 2 de febrer de les 17.45 a les 19.15 hores en un acte obert a l’assistència de tothom que hi estigui interessat.

Beruete (Pamplona, 1961) és llicenciat en Antropologia i doctor en Filosofia. És un professor, investigador i escriptor que resideix a Eivissa des de fa més de 25 anys. La seua dedicació a l’escriptura és molt primerenca i ha set constant. Els seus llibres d’assaig, poesia, novel·la i relats han rebut diversos premis, però és la sèrie que inicià amb el seu assaig ‘Jardinosofía’ la que li està proporcionant un més gran reconeixement entre nosaltres i més enllà de les nostres fronteres, sent reclamat sovint per oferir conferències i participar a trobades i congressos. Els seus llibres han estat traduïts a diversos idiomes i s’esperen amb expectació als mitjans de comunicació generalistes.

El darrer volum de la sèrie que continuaren ‘Verdolatría’ i ‘Aprendívoros’ porta per títol ‘Un trozo de tierra’. Es pot considerar també un llibre d’assaig, tot i que en aquesta ocasió utilitzi el relat com a exemple i metàfora de les petites accions que poden transformar la realitat, creant una nova consciència que ens torni a connectar amb la natura.

Després d’aquesta primera sessió, la resta de convocatòries d’aquest diàleg amb els textos s’han organitzat en dos parts: en la primera Orozco proposa una selecció de clàssics (obres de Kant, Hegel, Marx i Sartre) per la segona part, la conversa s’endinsarà en els pensadors actuals, amb textos que versaran sobre la postmodernitat, la diversitat i el biocentrisme com a grans línees de la reflexió filosòfica contemporània. Les sessions seguiran cada dijous fins a finals de març i, excepte per aquesta primera trobada, caldrà inscripció prèvia, que es pot fer a bibliosantjordi@santjosep.org o cridant al telèfon 971 30 86 88.