Notícies

El grup d’experts de la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina (ICCAT) posen en comú de protocols d’observació en la present campanya a les dependències de Sant Jordi de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia.

8 juliol, 2019

Un cop finalitzada la campanya de seguiment de les tonyines atlàntiques que entren a la Mediterrània, els experts de la Comissió Internacional per a la Conservació de la Toninya (ICCAT, per les seves sigles en anglès) han fet a les dependències municipals de Sant Jordi, cedides per l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, la posada en comú i homogeneïtzació de criteris fractals entre els observadors de tota la Mediterrània que han intervingut aquest any. Aquesta trobada s’ha fet el passat divendres, 5 de juliol, a la tarda.

L’ICCAT fa anys que realitza campanyes de seguiment de les tonyines atlàntiques que entren a la Mar Mediterrània. L’objectiu d’aquestes campanyes és conèixer amb més detall els moviments de les tonyines i obtenir informació sobre l’evolució de les poblacions d’aquest animal. A més, també es recull informació d’altres espècies que s’identifiquen durant la campanya, com poden ser balenes, catxalots, tortugues, etc.

Una part de les campanyes es duen a terme des d’Eivissa, on l’equip de l’ICCAT realitza vols en avioneta per tota la Mediterrània Occidental per detectar la presència de tonyines i altres animals. L’any passat, aprofitant la presència de l’equip de l’ICCAT a Eivissa, el científic i coordinador de la campanya, José Antonio Vázquez, va impartir una xerrada, amb el nom ‘La nostra mar des del cel’, per donar a conèixer les feines de l’ICCAT i les diferents espècies marines que s’identifiquen durant les campanyes. Aquesta xerrada es va organitzar conjuntament entre les Reserves Naturals des Vedrà, es Vedranell i els Illots de Ponent i l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia.

 

Sant Josep de sa Talaia,  6 de juliol de 2019