Noticias

El Jutjat del Contenciòs-Administratiu 2 de Palma avala l’actuació de l’Ajuntament de Sant Josep en el reallotjament dels vesins dels Don Pepe evacuats pel risc de colapse

14 setembre, 2020

El Jutjat del Contenciós-Administratiu 2 de Palma ha avalat l’actuació de l’Ajuntament de Sant Josep en el desallotjament pel perill imminent dels apartaments Don Pepe. La Corporació ha estat informada aquest matí de la resolució per la que el magistrat jutge aixeca les mesures cautelaríssimes que va dictar la setmana passada, en un auto on condemna als recurrents a abonar les costes del procediment.

L’auto també trasllada a les parts si procedeix inadmetre el procediment, tal com planteja el Ministeri Fiscal al seu informe, i els dona de termini 15 dies per pronunciar-se.

La resolució arriba un cop el magistrat jutge ha pogut escoltar els arguments de les dues parts, no només una com al moment en que es va emetre la cautelaríssima. Així, assumeix que l’Ajuntament ha actuat «per temor a la ruïna que l’edifici els podia ocasionar» als recurrents i a la resta de persones desallotjades.

També es reconeix que des dels serveis socials s’han ofert alternatives habitacionals i ajuts econòmics en funció de la situació particular de cada afectat, tret dels recurrents que «es negaren a tota cooperació».

Per tot això, el magistrat-jutge aixeca la mesura cautelarissima atenent al fet que se’ls ha ofert «no només ajut econòmica per al lloguer sinó un reallotjament provisional a instal·lacions municipals». Així mateix, no aprecia «apariència de bon dret davant la voluntat obstativa dels recurrents».

L’equip de govern de Sant Josep s’ha congratulat per l’auto en tant que «reivindica la bona feina dels serveis urbanístics i socials, així com de la resta dels intervinents en un episodi que per tots ells ha suposat un important desgast a tots els nivells». També vol insistir en que «mantendrà el seu compromís amb tots els afectats de no deixar a ningú enrere». Com ara es reconeix «l’Ajuntament ha anat molt més enllà del que estava obligat en aquesta actuació, que sempre ha estat guiada única i exclusivament per la salvaguarda de la seguretat de les persones».