Notícies

Es Cubells honra la Mare de Déu del Carme amb un ampli programa de festes que s’estendrà fins el proper 21 de juliol

9 juliol, 2024

El dimarts 16 de juliol es celebrarà la tradicional missa, seguida dels concerts del Cor des Cubells i d’Aires Formenterencs, mentre que la processó marinera serà diumenge

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la regidoria de Participació, Formació i Festes, junt amb l’Associació de Vesins des Cubells i la resta d’entitats implicades, han presentat avui el programa de les Festes del Carme. Una àmplia agenda d’activitats pensades per satisfer a tots els públics, tant vesins com visitants, entre els dies 11 i 21 de juliol.

El tret de sortida de les Festes del Carme des Cubells tindrà lloc el proper dijous, 11 de juliol, a partir de les 20:30 hores, as Tancó amb el pregó que farà en Pep Marí ‘Forn’. Un acte que anirà seguit d’una actuació de les Pageses Emprenyades.

El divendres 12 de juliol hi haurà revetlla, també a partir de les 20:30 hores, amb les actuacions dels grups Niños Raros, Morning Drivers i Músics de Carrer, un conjunt que fa tribut al grup català d’estil reggae Txarango.

El cap de setmana les activitats infantils i juvenils són les protagonistes. El dia següent, dissabte 13 de juliol, hi haurà una gimcana infantil de temàtica pagesa dirigida a al·lots d’entre 8 i 12 anys, a càrrec de Kairós. L’activitat tindrà lloc de tarda, a partir de les 19:00 hores, i per participar cal inscriure’s prèviament dirigint-se al correu avecescubells@gmail.com.

Mentrestant, diumenge a les 19:00 hores as Tancó s’ha organitzat un taller de jugarois de canya dut a terme per en Toni Pujolet. Una activitat que, posteriorment, a partir de les 20:00 hores, donarà pas a l’actuació del Grup de Teatre Júnior des Cubells, que representarà l’obra ‘Una història passada, una passada d’història’.

Dimarts 16 de juliol, Dia del Carme, a les 20:00 hores es celebrarà la tradicional missa en honor a la Mare de Déu a l’església des Cubells, seguida de processó i un convit a tots els assistents a càrrecs dels obrers de la parròquia mentre el Grup Folklòric sa Colla des Vedrà farà una ballada pagesa.

Els actes de celebració del dia de la patrona conclouran amb dos concerts de música en directe as Tancó. En primer lloc, una actuació del Cor des Cubells i, finalment, un concert d’Aires Formenterencs.

El programa d’activitats de les Festes del Carme des Cubells continuarà el següent divendres, 19 de juliol, amb una activitat a l’aire lliure que farà les delícies dels participants: una sortida en caiac amb lluna plena. L’edat mínima per participar són 10 anys i les places són limitades, per això els vesins des Cubells animen a tothom a inscriure’s quan abans a través de l’adreça electrònica avecescubells@gmail.com.

L’agenda conclou el diumenge 21 de juliol amb la celebració d’una missa en honor a la Mare de Déu del Carme, seguida d’una processó marinera. Ja a la nit, a les 21:00 hores, hi haurà un concert amb motiu del 5è aniversari de l’Escola de Música des Cubells as Tancó.

L’alcalde de Sant Josep de sa Talaia, Vicente Roig, ha agraït a l’Associació de Vesins des Cubells la seva “empenta i treball per fer que aquest programa de festes en honor a la Mare de Déu del Carme sigui una realitat”. “Honrar-la és un deure per a un poble mariner com el nostre,  a més d’un acte de fe i tradició que hem de mantenir amb orgull”, ha declarat Roig.

Per la seva part, la regidora de Participació, Formació i Festes, Isabel Castellar, ha convidat “a tots els josepins, a tots els eivissencs i, com no, a les persones que ens visiten aquestes dates a viure una celebració tan especial com única com són les Festes del Carme. Uns dies d’alegria i diversió on Es Cubells ens rep amb els braços oberts perquè visquem amb ells una setmana sencera de propostes molt interessants i variades”.